Gyógynövényekkel a szív -és érrendszeri problémák ellen!


Hirdetés


Nép -és természetgyógyászati tapasztalatok szerint számos gyógynövény támogatja, védi a szív -és érrendszer egészségét. Ezek közül szemezgettünk! >>>

Fokhagyma

Amennyiben napi rendszerességgel fogyasztjuk, védelmet nyújthat a szívpanaszok ellen. Egyik vegyülete, az ‘ajoén‘, gátolja a véralvadást, így megakadályozza az infarktust és a szélütést okozó vérrögképződést. A fokhagymában vannak egyéb antioxidáns, illetve vérnyomáscsökkentő hatású vegyületek is. Úgy tartják, már napi egyetlen gerezd elfogyasztása észlelhetően csökkentheti a vérnyomást.
Egy 1998-as vizsgálat kimutatta, hogy a fokhagyma segít megőrizni az ütőér (aorta) falának rugalmasságát is, vagyis ily módon az infarktus megelőzésében is szerepet játszhat.
Napi 1-3 friss gerezd fokhagyma már érezhető változást eredményezhet egészségünkben, de a fokhagyma étrend-kiegészítő készítmények formájában is jó hatású lehet. A 3 gerezdnek megfelelő mennyiséget napi 3×300 mg szabványosított, 1,3% ‘alliint’ (a fokhagyma másik aktív hatóanyaga, antibakteriális hatású) tartalmazó kivonat szedésével juttathatjuk a szervezetünkbe.

Galagonyavirág-kivonat

Szívpanaszok, például mellkasi szorító fájdalom vagy szívelégtelenség esetén segíthet. A szükséges adagok elég nagyok, ezért kipróbálása előtt kérjük ki orvosunk véleményét.

Vörös élesztőgombás rizs 

A ‘Monascus purpureus‘ nevű élesztőgomba, amelyet Kínában a rizsen tenyésztenek, hat a máj működésére, ugyanis gátolja a májban a koleszterint előállító enzimet. Aktív hatóanyagát, a ‘lovasztatint’, bizonyos receptre felírható koleszterinszint-csökkentőgyógyszerek is tartalmazzák.

Ginkgo

A hagyományos kínai gyógyászatban már évezredek óta alkalmazott gyógynövény az agy, a szív és a végtagok vérkeringését serkenti. Gyakran ajánlják visszértágulatra, aranyérre, illetve a kéz vagy a láb érszűkülete esetén is. Figyelmeztetés: véralvadásgátló gyógyszerrel (például kumarinnal) egyidejűleg ne szedjük.

Vadgesztenye

Tapasztalatok bizonyítják, hogy erősíti a visszerek falát, ezért visszértágulat és aranyér ellen hatásos. Dózisa a szabványosított, 50mg ‘escint’ tartalmazó kivonatból naponta 2x300mg.

Ázsiai gázló

Ez az indiai gyógynövény valószínűsíthetően vérkeringést serkentő hatású, bizonyítottan hatásos a visszértágulat ellen. Erősítheti az érfalakat is. A szokásos adag naponta 3×200 mg szabványosított kivonat.

Hirdetés


Hirdetés betöltése...