Gyógynövények szívproblémákra


Hirdetés


A szív a testünk motorja. Amennyiben valakinek ezzel a szervével gondjai vannak, akkor nem érdemes otthon kísérletezgetni, hogy majd csak rendbe jön és meggyógyul. Bármilyen problémát is észlel, keresse fel orvosát, aki az alapos kivizsgálást követően a megfelelő terápiát is kiválasztja az Ön számára.

gyogynovenyek-szivproblemakra

Amennyiben a vizsgálatok nem mutatnak semmilyen komoly elváltozást vagy betegséget, Ön is megnyugszik, és a panaszok megszűnése érdekében még mindig bevethet egy-két házi praktikát. Ilyen betegség lehet például az alacsony vérnyomás, amelynek hátterében állhat komoly betegség, de az esetek nagy részében nem erről van szó, és általában az életmódváltás segíteni is szokott a tünetek enyhítésében, illetve megszüntetésében.

A fokhagyma egy ősidők óta ismert „szívgyógyszer”, hiszen csökkenti a koleszterinszintet, megakadályozza a vérrögök kialakulását és az ereket is tágítani képes. A fokhagymával lehet kezelni a vénás betegségeket és még a magas vérnyomást is képes lecsökkenteni.

Vérkeringési zavarokra nagyon jó gyógynövény a rozmaring, amely a véráramlást képes erősíteni. Készíthet belőle fürdőt. Forraljon fel egy liter vizet, majd tegyen bele 50 grammnyi rozmaringlevelet, és adja hozzá a fürdővizéhez. A rozmaringból készülhet gyógytea is, amely szintén orvosolni képes az alacsony vérnyomást, de az ereket is tágítja, javítja a vérkeringést és segíti a szív működését.

A rozmaringgal nagyon jó párost alkot a levendula. Teát fele-fele arányban készíthetünk a két gyógynövényből, de külön-külön is nagyon hatásosak lehetnek. Fürdővizünkhöz is adagolhatunk levendulát. Keverjen össze három rész rozmaringot egy rész levendulával, majd szórja azokat két liter forrásban lévő vízbe. Hagyja állni 15 percig, szűrje le, majd adja a fürdővizéhez.

A visszérre belsőleg nagyon hatékony lehet az erdeimálnalevél-tea. Naponta egyetlen csészével kell elfogyasztani belőle. A vadgesztenyekrémet pedig külsőleg kell kenegetni a fájdalmas testrészre, amely hatékonyan képes csökkenteni a visszérbetegség okozta kellemetlen fájdalmat.

A galagonya a szívritmuszavarok ellen hatásos, de a szívizom keringését is serkenteni képes. Mindemellett jótékonyan hat a szívgyengeségre, a szívidegességre és a magas vérnyomásra. Aprítson fel egy teáskanálnyi galagonyalevelet, majd öntse le két deciliter forró vízzel. Hagyja állni 10-15 percig, majd fogyassza egészséggel. Naponta három csészével is megihat belőle. A javulás már hat-nyolc hét után tapasztalható.

A fehér fagyöngyről régóta köztudott, hogy csökkenteni képes a magas vérnyomást és a vérkeringést is javítani tudja. Rendszeres fogyasztása azonban szigorúan csak orvosi felügyelet mellett javallott. A fehér fagyöngyöt legalább 12 órán keresztül hideg vízben kell áztatni, mielőtt teát készítünk belőle. Naponta elegendő egy csészével fogyasztani belőle.

forrás

Hirdetés


Hirdetés betöltése...