Gyógyító testtartások -Rúna-jóga ( Szerző: Késmárki László )


Hirdetés


ÉLŐ KORONAVÍRUS TÉRKÉP, ÉS STATISZTIKA MAGYARORSZÁGRÓL, ÉS A VILÁGRÓL! FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ ADATOK >>>>>

Keletkezése

A rúna-jóga, – rúna-gimnasztika, rovásírásos jóga – rendszerét Friedrich Bernhard Marby fejlesztette ki a 20. század 20-as éveiben. A modern találmánynak a sámáni hagyományban mélyen gyökerező történelmi alapjai vannak. A Marby által kidolgozott ászanákat (stadha, testtartás) és azok hatásmechanizmusait 1930-50 között Kummer, Gorsleben és Spiesberger kutatta és finomította tovább.

Minden rúnamester megalkotta a rúnák formáját utánzó, azok energiáját aktiváló, megtisztító testtartások (stadhák) és kézgesztusok (mudrák) praxisát, mágikus-misztikus felhasználási módjait, az egyetemes bölcsességhez való újraintegrálódás metódusait, az egységesülés és egységteremtés technikáit; a makrokozmikus és mikrokozmikus áramlatok összehangolásának, a bolygó- és csillagenergiák, valamint tektonikus erők behangolásának, lecsatornázásának tudományát; a rúnák segítségével elérhető különleges mágikus és misztikus képességek uralását, a rúna-stadhákon keresztüli ima és áldáskérés gyakorlatát; a rúnapárok és rúnasorok rezgési frekvenciáinak, frekvenciamintáinak vizuális megjelenítését; a mértani meditációs formák művészetét, a rezgésóceán áramlataiban való elmélyedés (rúna-meditáció) szintjeit; a betűjelekhez kapcsolódó lelki-mentális tulajdonságok, érzelmek, érzékek fölötti uralmat; az életerő rúnapózok és légzésszabályozás általi irányítását, a makrokozmikus és mikrokozmikus életenergiák kiegyensúlyozásának menetét; a rúnák őshangjának, rezgésképletének, mantráinak, kiejtésének, hangszínének tudományát, a vokállégzéses vokalizációt.

Kevesek tárták fel a rúnák élettani, pszichés és mentális tartalmait, a mantrák, magas rezgésű tiszta, harmonikus hangzások létrehozásának, szervekhez közvetítésének módszereit, a szervek hangfrekvenciákkal és rúnapózzal való harmonizálását; a rovásjelek megtestesítésén keresztüli fénytesti aktiválás és DNS-áthangolás elsajátításával a gyógyító képességek felébresztését; a légzésuralás, a tudatos légzés összetevőinek gyógyító hatását, a rúna-légzést.

A testtartások gyakorlati haszna

A stadhák csodálatos változást és javulást tudnak előidézni testünkben. Erejük tisztítja a finom csatornákat és pszichés központokat az éterikus testben, és elősegíti az életenergia akadálytalan folyását a különböző szervekhez. A testtartások felszámolják a nadik (étertest energiavezetékei) tisztátalanságokból, pszichés méreganyagokból képződött torlaszait.  A stadhák csodálatos orvosságok, sok betegségben azonnali megkönnyebbülést, vagy végleges gyógyulást hoznak. A rúna-jóga minden más eljárásnál alkalmasabb fájdalomcsillapításra, elsősegélynyújtásra, a betegségek megelőzésére, a testi-lelki összhang megteremtésére, a feszültség oldására, a jó közérzet fokozására.

A rúna-jógát bárki alkalmazhatja, nincs szükség hozzá orvosi előképzettségre. Alkalmazása során nem kell félni semmilyen mellékhatástól. Ez a gyógyító eljárás technikai eszközök nélkül, szinte bármikor használható. Ha valaki ismeri a rúnákat és az ezekhez tartozó élettani hatásokat, akkor könnyen megszüntetheti a testi zavarokat, problémákat.

Fontos tudni!

A rúna-jóga soha nem helyettesítheti az orvosi kezelést! Hasznos gyógymódként azonban kiegészíthet más kezelési eljárásokat. A stadhák által termelt magnetikus energia megtisztítja a test biomagnetikus mezőjét, s miközben nagyobb életerővel lát el, a negatív erők ellen védőpajzsot alakít ki. A stadhát végzők körül – aurafotók is bizonyítják – olyan strukturált mágneses mezők alakulnak ki, amik számítógépes fraktálokra és képekre hasonlítanak.

A stadhák állandó gyakorlásával elérhető a test és az elme teljes átalakítása, újjászületése, az öntudat kibővülése.
A gyakorlat célja: a testtartáson keresztül a test irányítása; a megerősítés segítségével a prána gondolat általi vezérlése; a lélegzet és az érzelem irányítása; a rúnaerő lehorgonyzása a testbe; a mantra révén harmonikus rezgések, sejtszintű gyógyító energiák akkumulálása a rúnával analógiában álló szervekben.

Hol és mikor gyakoroljuk a stadhákat?

A stadhákat egy külvilágtól elszigetelt helyen, szép és kellemes környezetben, lehetőleg a természetben, vagy jól kiszellőztetett szobában végezzük. Ha tehetjük, keressünk fel olyan helyeket, ahol a földfelszínt láthatatlan energiavonalak hálózzák be, s amelyek metszéspontjain elektromagnetikus erők összpontosulnak (őseink ilyen Ley-vonalak mentén végezték szertartásaikat, később egyes templomok is oda épültek). Magyarországon több testi-lelki feltöltődést, energiaharmonizáló, öngyógyító erőket aktiváló kirándulóhely ismert. (Zánka közelében a Hegyestű-hegy, Pilisszentkereszttől északra a Rám-hegy, a Ferenczy-szikla, Gyula, Szentendre, Bükkszentkereszt, Dobogókő, Lenti, Százhalombatta, Bélapátfalva, Bélkő, Esztergom, Tata, Szentes, a püspökladányi Boldogasszony halom, a kunágotai Cikó-domb.

A rúnaerők felvételére legalkalmasabb hely a tápiószentmártoni Attila-domb, ahol a földmélyi geomagnetikus és a földfelszíni elektromagnetikus energiák olyan erőterekbe rendeződnek, amik öngyógyító folyamatokat indítanak be.

Az irodában, munkahelyen felvett testtartások is hasznosak lehetnek, ha egészségügyi problémánkat azonnal orvosolni szeretnénk. Egy dologra figyeljünk ilyenkor: semmi sem vonhatja el figyelmünket a stadha szertartásának lefolyásakor, kerüljük a kívülállók szemeit és negatív gondolatait. A stadhákat a nap bármely szakaszában végezhetjük. Legmegfelelőbb időpont reggel (ébredés után), mert a reggeli-hajnali gyakorláskor sokkal intenzívebb a Nap-prána áramlása. A testtartások felvételekor fontos az irány, a rúnának megfelelő égtáj betájolása (arccal mindig az előírt égtáj felé forduljunk a gyakorlat alatt).  A stadha megelőzheti a meditációt, mert koncentráltabb, ellazultabb állapotba hoz.

Késmárki László: Gyógyító testtartások Rúna-jóga Ankh Kiadó 2012.

http://bookline.hu/product/home!execute.action?_v=Kesmarki_Laszlo_Gyogyito_testtartasok_Runa_joga&id=113496&type=22

ÉLŐ KORONAVÍRUS TÉRKÉP, ÉS STATISZTIKA MAGYARORSZÁGRÓL, ÉS A VILÁGRÓL! FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ ADATOK >>>>>

Hirdetés


Hirdetés betöltése...