Fürjtojás – Az apró csoda, ami rengeteg betegségre jótékonyan hat


Hirdetés

Az utóbbi időben egyre több helyen kapni fürjtojást, ami kapcsán sokfelől hallani, hogy jótékony hatással van az egészségre. A barna pettyes, apró fürjtojás alig tíz grammot nyom, és mindössze 15 kilokalóriát, a tyúktojás ötödét tartalmazza.

 

Proteinekben, A-, B1-, B2-, C-, D3-, E-vitaminokban és ásványi anyagokban (például foszforban, káliumban, vasban, cinkben) igen gazdag. Mivel kevés koleszterint tartalmaz, a szív- és érrendszeri betegek is bátran fogyaszthatják. Lizozim enzimet is tartalmaz, amit az orvostudomány a szervezet természetes antibiotikumaként ismer.

A fürjtojás valóban használhat több betegség esetén, a fürjtojás kúra különösen ajánlott légzőszervi fertőzések, gyulladásos, allergiás eredetű gondok, asztma, emésztőrendszeri betegségek, idegkimerültség, általános gyengeség esetén, de pozitívan hat az idegrendszerre és a szívműködésre is. sokan potencianövelő hatást is tulajdonítanak neki, így a férfiak számára előszeretettel ajánlják.

A természetgyógyászok által ajánlott receptek mindegyike megegyezik abban, hogy a friss, hűtőben tartott tojásokat naponta, éhgyomorra kell fogyasztani, és ami a legfontosabb, hogy nyersen. Akit elijeszt a nyers tojás íze, az keverje mézzel, vagy cukorral. Gyermekek számára napi 2-3, felnőttek számára 4-5 tojás fogyasztása ajánlott, a kúra időtartama betegségtől függően akár több hétig is eltarthat.

Több természetgyógyász ajánlja a fürjtojás kúraszerű alkalmazását. A receptek megegyeznek abban, hogy a friss, hűtőben tartott tojásokat napi rendszerességgel, éhgyomorra és nyersen kell fogyasztani, mert jótékony hatásuk így érvényesül igazán. A tojásokat meg kell mosni, majd feltörni egy pohárba, vagy csak az egyik végén feltörve kiszippantani a héjából. Az, akit visszariaszt a nyers tojás íze, egy kis mézzel vagy cukorral is kikeverheti.

Egy alkalommal gyermekeknek 2-3, felnőtteknek 4-5 fürjtojás elfogyasztása ajánlott, a kúra időtartama pedig a problémától függ, több héten át tarthat. A legtöbb kúra 60, 90, 120 és 240 tojás elfogyasztását írja elő. A kúra alatt mellőzzük a zsíros, fűszeres ételeket és az alkoholfogyasztást.

Forrás

Hirdetés
Hirdetés betöltése...