FÚJJ LEVEGŐT A HÜVELYKUJJADRA, ÉS CSODÁS DOLOG TÖRTÉNIK A TESTEDDEL!


Hirdetés


Vannak bizonyos praktikák, amelyekről először nem hisszük el, hogy működnek, hiszen annyira furcsák, de ha kipróbáljuk őket, rájövünk, hogy abszolút beválnak! A következő technika is ilyen!

A  mindennapi stressz enyhítésére mindenkinek megvan a maga jól bevált módszere. Van, aki pozitív dolgokat ismételget, van, aki jógázik, de akad olyan is, aki masszázzsal enyhíti a feszültséget.

Az alábbi technika roppant egyszerű, és sokak szerint gyors enyhülést hoz a stresszes pillanatokban.

Miért csökkenti a stresszt, ha ráfújunk a hüvelykujjunkra?

Van egy kulcsfontosságú, úgynevezett vagus ideg a szervezetünkben, amely az agy, és az emésztőrendszer közötti idegalapú kommunikáció fő tényezője.

Többek között kapcsolatban van az emésztéssel, a nyeléssel, a szívveréssel, és a gyulladás kezelésével is. Tanulmányok alapján kimutatták, hogy a vagus ideg stimulálása jó hatással lehet a depresszióban szenvedőkre. Az ideg ösztönzésére lelassul a szívverés, és így csökkenthetjük a stressz főbb tüneteit is.

A vagus ideg végigfut a hüvelykujjban is, ezért az alábbi technika segítségével könnyen csökkenthetjük a feszültséget.

Vegyük be az ujjunkat a szánkba, akárcsak a csecsemők, és csukott szájjal fújjuk rá erőltetetten az összes levegőt, amit csak tudunk.

Ezáltal megemelkedik a hasüreg, és létrejön egy mellkasi nyomás, amely serkenti a vagus ideget, és csökkenti a pulzusszámot.

forrás: twice.hu

Hirdetés


Hirdetés betöltése...