Frankfurtban 14 éve sétál egyedül Jenny, a ló :) Már senkinek nem tűnik fel, megszokták a helyiek!


Hirdetés

A macskákról köztudott, hogy szeretnek elkóborolni, egyedül róják a kilométereket a megszokott útvonalakon, és kutyát is láthattunk már elcsatangolni, de olyanra nem nagyon van példa, mint a németországi Frankfurt nagyvárosának egyik külterületén, Fechenheimban: egy Jenny nevű arab kanca sétál nap mint nap egyedül, írja a Bored Panda.

A frankfurti kerületben 14 éve egyedül sétálgató ló nagy ismertségre és népszerűségre tett szert az elmúlt közel másfél évtized alatt. Igazi kuriózum volt a jelenléte, de mára már teljességgel mindennapos jelenséggé vált. A lovat megszokták már a járókelők is, kedvesen üdvözlik, de az állat sem ijed már meg tőlük, barátságos a kisállatokkal és a gazdáikkal is, de a gyerekeket is szereti.

08 March 2019, Hessen, Frankfurt/Main: The Arabian mare "Jenny" walks alone through the Frankfurt district of Fechenheim and nibbles on a hedge. Her owner opens the stable door for the 22-year-old horse every morning. Then the animal can decide for itself where it wants to spend the day. So that nobody thinks she's escaped, a sign with the inscription "My name is Jenny, didn't run away, just go for a walk" is on the halter. Photo: Boris Roessler/dpa
Boris Roessler/dpa/AFP/Europress

Gazdája, a 79 éves Werner Weischedel minden nap kiengedi a fehér kancát az istállójából, ahonnan a ló egy megszokott útvonalon sétál ki a mezőre, aztán pedig a szokásos körútja után mindig megbízhatóan vissza is tér az otthonába.

Jenny mintegy 20 kilométert tesz meg a napi sétája során, és még soha nem történt vele semmi

– meséli a gazdája.

Mint fogalmazott, az állat azokon az ösvényeken halad, amerre még együtt jártak, amikor ő is bírta erővel. Aztán idővel megtanította neki az útvonalat, hogy egyedül is megtehesse az utat később.

Horse owner Werner Weischedel pets "Jenny" at the stable in the Fechenheim district of Frankfurt am Main, western Germany, on March 8, 2019. - Arab mare "Jenny" is allowed to decide herself where she wants to spend her time, as her owner opens the stable door every day for his 22-years old horse. "Jenny" has fixed a sing on her holster, reading "My name is Jenny. I've not escaped, just taking a stroll". (Photo by Boris Roessler / dpa / AFP) / Germany OUT
Boris Roessler / dpa / AFP / Europress

A frankfurti rendőrség is jól ismeri a lovat, de nem azért, mert bármikor kihívták őket miatta.

Még sosem kellett közbeavatkoznunk. Az állat kötőfékjén van egy kis cetli, amin ez áll: Jennynek hívnak, nem szöktem el, csak sétálgatok. Köszönöm.

– mondja a rendőrség szóvivője, Isabell Neumann.

Horse "Jenny" wears a sing with some informations on her holster in the Fechenheim district of Frankfurt am Main, western Germany, on March 8, 2019. - Arab mare "Jenny" is allowed to decide herself where she wants to spend her time, as her owner opens the stable door every day for his 22-years old horse. "Jenny" has fixed a sing on her holster, reading "My name is Jenny. I've not escaped, just taking a stroll". (Photo by Boris Roessler / dpa / AFP) / Germany OUT
Boris Roessler / dpa / AFP / Europress

Jenny igazi netes szenzáció lett, így már nem csak Fechenheim területén ismerik az emberek. A róla készített videókat több ezren látták már, híre Németországon túlra is eljutott az internet segítségével. A legtöbben kedvelik, és üdvözlik a módszert, amellyel a gazdája biztosítja a ló számára a megfelelő sétát még akkor is, ha az ő egészsége már nem teszi lehetővé, hogy minden egyes alkalommal a kedvencével tartson. De akad néhány kritikus hang is, ami főleg azt kifogásolja, hogy nem más fajtársával együtt tölti az idejét a kanca, hanem teljesen egyedül rója a kilométereket, társaság nélkül. Ráadásul másokat is veszélyeztethet, vélik egyesek.

Horse "Jenny" inspects a tramway that just stopped in the Fechenheim district of Frankfurt am Main, western Germany, on March 8, 2019. - Arab mare "Jenny" is allowed to decide herself where she wants to spend her time, as her owner opens the stable door every day for his 22-years old horse. "Jenny" has fixed a sing on her holster, reading "My name is Jenny. I've not escaped, just taking a stroll". (Photo by Boris Roessler / dpa / AFP) / Germany OUT
Boris Roessler / dpa / AFP / Europress

Ugyanakkor a német lógyógyászati társaság (Gesellschaft für Pferdemedizin) egyáltalán nem tartja károsnak a dolgot.

Jenny sok mozgáshoz jut a sétája során, és látszik rajta, hogy kiegyensúlyozott és elégedett életet él

– nyilatkozta Maren Hellige állatorvos, aki az egyesület vezetőségi tagja is egyben.

A séta útvonala a megszokott közegében, környezetében történik, az autókat, a gyalogosokat és a villamost is jól ismeri, mindennaposak a számára, tette hozzá a szakértő.

Íme egy kis videó Jenny napi rutinjáról.

forrás

Hirdetés
Hirdetés betöltése...