Hirdetés betöltése...

Franciasaláta “őzgerinc” formában, kicsit másképp :)


Hirdetés

A zöldségeket (1 kg franciasaláta alap) sós vízben megfőzöm. Keményre főzök öt tojást. Amíg kihűlnek a hozzávalók elkészítem az öntetet, melyhez 6 evőkanál majonézt elkeverek 3 evőkanál tejföllel, sózom, borsozom. 2,5 dl húslevesben elkeverek egy csomag zselatint és összemelegítem, majd lehűtve a majonézes mártáshoz adom. Egy meghámozott almát pici kockákra vágok és meglocsolom egy citrom levével. Amikor minden kihűlt összekeverem a hozzávalókat és a mártást.

Egy őzgerinc formát (lehet más is) kibélelek folpackkal úgy, hogy a szélein túlérjen és ebbe öntöm a saláta felét. Ráhelyezem a főtt tojásokat és befedem a saláta másik felével. Kicsit megütögetem, hogy egyenletesen kitöltse a formát. Ráhajtom a folpack széleit és egy éjszakára hűtőbe teszem. Másnap lehet szeletelni.

dfff

Hirdetés
Hirdetés betöltése..