Hirdetés
Fokhagymás keksz recept fogyókúrázóknak.
Hozzávalók:
-25dkg burgonya
-25dkg liszt
-só
-1 csomag sütőpor
-15dkg margarin
-10 gerezd zúzott fokhagyma
-1 tojás
-Vaj a tepsi kikenéséhez
Elkészítés:
A burgonyát megtisztítjuk, daraboljuk és sós vízben puhára főzzük.
Amikor megfőtt leszűrjük és apróra törjük.
A lisztet a sütőporral és 1 csipet sóval a burgonyára szórjuk.
A margarint belemorzsoljuk, a fokhagymát és a tojássárgáját belekeverjük és összedolgozzuk.
Az így kapott masszát lisztezett deszkán vékonyra kinyújtjuk és a tojásfehérjével megkenjük, majd tetszés szerinti négyzetekre vágjuk.
Egy tepsit vajjal kikenünk, és a burgonyás-fokhagymás szeleteket beletesszük.
180 C.-fokra előmelegített sütőbe tesszük, és aranyszínűre sütjük.