Fillérekért megsokszorozható a mobil tárhelye


Hirdetés


Nincs microSD, vagy kifutottunk az Android belső tárhelyéből? Igen olcsón hatalmas tárhelyhez juthatunk egy egyszerű eszközzel.

A holmit USB OTG-nek hívják, s a „varázslat” mindössze annyiból áll, hogy a mobil és az USB eszköz (pendrive, külső winchester) közé kell illeszteni. Az alábbi ábra egy webshopban házhozszállítással együtt 532 Ft-ért (nem tréfa, pontosan 532-ért) megvehető, kábel nélküli OTG illesztését mutatja.

OTG kabel

Miért jó a hazai boltokban 3-4 ezer Ft-ért, kínai webáruházakban, eBayen ezresért kapható, kábellel vagy kábel nélkül csatlakoztatható OTG?

Ha tetszőleges méretű, FAT32-re formázott pendrive-ot, vagy akár ezer gigabájtos külső meghajtót csatlakoztatunk vele, akkor az eszközt úgy tudjuk kezelni, mintha az okostelefon része lenne. Egy utazás alkalmával például a méretes filmeket könnyedén ki tudjuk menteni, nincs szükség döcögő wifire, felhőtárhelyre.

Bár a legtöbb új telefon OTG-képes, ezt könnyen le tudjuk ellenőrizni több ingyenes alkalmazássegítségével. Nem mindegyik fájlkezelő „látja” az OTG, biztosra mehetünk többek között az OTG Disk Explorer, az ASTRO File Manager vagy a sokaknak elsőre kicsit szokatlanul kinéző, remek Total Commanderhasználatával.

OTG

Nem mellesleg ez az eszköz még számos alkalommal jól jöhet. Segítségével például csatlakoztatni lehet a mobilra PS4 kontrollert, USB SD olvasót, sőt egeret is. Utóbbi hasznos tud lenni, ha képernyősérülés esetén akarjuk kinyerni az adatokat, hiszen általa az egérrel lehet navigálni az érintőképernyő használata nélkül.

forrás: hirado.hu

Hirdetés


Hirdetés betöltése...