FIGYELEM! EZT SÜRGŐSEN VÉGEZD EL, MERT PÁR NAP, VAGY HÉT MÚLVA MÁR NEM LESZ RÁ LEHETŐSÉGED!!!


Hirdetés


ÉLŐ KORONAVÍRUS TÉRKÉP, ÉS STATISZTIKA MAGYARORSZÁGRÓL, ÉS A VILÁGRÓL! FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ ADATOK >>>>>

Amennyiben darázsfészek van a lakóhelyed közelében, érdemes minél hamarabb lépned ez ügyben, hiszen lassan melegszik az idő, “ébrednek” a darazsak! A darázsfészek felszámolása, akár életet is menthet, és ez nem túlzás!

A darazsak a tél folyamán elpusztulnak, azonban a megtermékenyített nőstények képesek életben maradni, abban az esetben ha találnak rejteket maguknak a fagyok elől. Egy padláson, elzárt tetőrészben, szigetelő anyagban “kialakított” fészek, az ilyen. Az ilyen helyen lévő darázsfészek eltávolítása a fagyok közeledtével is veszélyes, találhatunk benne ugyanis mozgásképes darazsakat. A télen is “ébren” maradt darazsak pedig nagyon veszélyesek, mert ösztönösen szúrnak!  Csak akkor lehetünk valamennyire biztosak a dolgunkban, ha tartósan -10C alatt van/volt a hőmérséklet. Ilyenkor a dolgozó darazsak biztosan elpusztultak már, a darázsfészek eltávolítása gyakorlatilag veszélytelen.

Azonban, ha ezt idáig nem tetted meg, akkor erre idén tavasszal, már nem lesz lehetőséget, mivel az ilyen hidegek elmúltak! Vagyis, fokozottan legyél Óvatos!!!, és amennyiben a fészek átmérője nagyobb mint 50 cm, akkor bármennyire is zsebbe nyúlósnak tűnik, szakembert kell hívnod! Nem érdemes kockáztatnod!

Ha a fészek így néz már ki, az azt jelenti, hogy a királynő már évek óta építi, erős, nehezen lebontható! Szakembert kell hívni!:

A darázsirtás ára rengeteg mindentől függ, de nagy valószínűséggel, 10-20 ezer Ft között kell kalkulálnod rá!

Amennyiben magad próbálod meg a darázs mentesítést, néhány tanács:

-használj napszemüveget, vagy bármilyen védőszemüveget, védd a szemed, mert a darázs szeret fejre támadni!

-lényeges, hogy a megfelelő távolságot kell tartani, amikor a darázsirtó szert használni kezded

-figyeld meg merre repülnek a rovarok, és ennek tudatában, oldalról kell támadni, így zavarba tudod hozni őket, nehezebb nekik az “ellentámadás”

-mindenféleképpen számíts “ellentámadásra”, a darázs harcias állat, és amennyiben ez megijeszt, újfent azt tanácsoljuk, hogy hívj szakembert!

ÉLŐ KORONAVÍRUS TÉRKÉP, ÉS STATISZTIKA MAGYARORSZÁGRÓL, ÉS A VILÁGRÓL! FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ ADATOK >>>>>

Hirdetés


Hirdetés betöltése...