FANTASZTIKUS BEJELENTÉS! MEGVAN AZ EBOLA ELLENSZERE, 100%-OS VÉDELMET AD!


Hirdetés


Az ebola korunk egyik legrettegettebb betegsége, a wikipedia bekezdő mondata róla: Az ebola vagy ebola vérzéses láz egy súlyos, magas halálozással járó fertőző betegség, melyet az Ebolavirus nemzetségbe tartozó Ebola-vírusok okoznak, melyek a Marburg marburg-vírushoz hasonlóan a Filovírusok (Filoviridae) családjába tartoznak.  A betegség eleinte klasszikus vírusfertőzés tüneteivel jelentkezik (pl. láz, izomfájdalmak), majd kialakulnak a vérzéses lázra jellemző tünetek, mint a hasmenés, hányás, fokozott vérzékenység, végül többszervi elégtelenség és keringési sokk alakul ki. Kezelése nem megoldott, specifikus terápia nem áll rendelkezésre, azonban a 2014-es nyugat-afrikai Ebola-járványt követően sikeresen teszteltek Ebola-ellenes védőoltásokat. A beteg elkülönítése mellett támogató, szupportív kezeléseket (pl. folyadékpótlás) alkalmaznak. A betegség halálozása 50-90 százalék körüli. Potenciális biológiai fegyvernek tartják, mivel az egyik legvirulensebb emberi kórokozó.

14328974_cc7ce08dde6c08338b241d546010b7dc_wm

A legfrissebb hírek szerint sikerült egy olyan vakcinát kifejleszteni, ami  100%-os hatékonyságot mutatott, vagyis mindenkit megvédett a fertőzéstől. Guineában 11 ezer alannyal lefolytatott teszten érte el ezt a csodás eredményt az új szer!

Ugyan még nincsen hivatalos engedélye a hatóságoktól, a WHO már egy 300 ezres készlet felhalmozását tervezi arra az esetre, ha váratlanul új járvány ütné fel a fejét.

Az oltóanyag hátránya, hogy csak 10 nap alatt építi ki a védelmet a vírus ellen a szervezetben, és időnként meg kell újítani a hatást egy újabb adag beadásával. Ráadásul egyelőre az ebolavírus két törzse közül csak az egyik ellen biztosít védelmet. Bíztató viszont, hogy a majmokon végzett kísérletekben a szer egyes esetekben az ebola fertőzés után beadva is hatásos volt a kísérleti állatoknál.

Hirdetés


Hirdetés betöltése...