Fáj a fogad? Ezek segítenek!


Hirdetés


ÉLŐ KORONAVÍRUS TÉRKÉP, ÉS STATISZTIKA MAGYARORSZÁGRÓL, ÉS A VILÁGRÓL! FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ ADATOK >>>>>

Mikor fáj a fogunk, szinte megfordul a világ körülöttünk. Legszívesebben futnánk rögtön a fogorvoshoz, hogy szabadítson már meg minket a kínzó gyötrelmektől. Ám legtöbbször akkor tör ránk a kellemetlen érzés mikor nincs lehetőségünk rögtön szakemberhez fordulni. Ilyen esetekre ajánlunk most pár egyszerű megoldást!

Szegfűszeg a kínok ellen!

Fogfájás esetén nem kell mindjárt a legerősebb fájdalomcsillapítókhoz nyúlnunk. A konyhánkban is megtalálhatók azok a praktikus ellenszerek, amelyekkel enyhíthetünk kínjainkon. Ilyen egyszerű megoldást hoz például a szegfűszeg. Ez a fűszer nagyon jó fertőtlenítő hatással rendelkezik. Arra azért figyelnünk kell, hogy nagyon erős az aromája és nem is biztos, hogy mindenki szívesen összerágja. Ettől függetlenül érdemes egy próbát tennünk vele, hiszen kiváló gyulladáscsökkentő és fájdalomcsillapító fűszer.

Gyulladáscsökkentő zsálya

Ha már a természetes megoldásoknál tartunk: másik kedvelt és igen kedvező hatású gyógynövényünk a zsálya is igen pozitívan hat gyötrő fogfájásunknak. Főleg erős gyulladáscsökkentő és vérzéscsillapító hatása miatt imádhatjuk. Fájdalomcsillapító hatását pedig nem csak torokgyulladás esetén érdemes kihasználnunk, hanem fogínygyulladás ellen is nagyon jó. Ráadásul nem csak önmagában kamatoztathatjuk, hanem nyugodtan belekeverhetjük akár a kamillateába is és így együtt öblögethetünk minél gyakrabban.

Házi szájvíz!

Mikor már annyira elviselhetetlen a fogfájás, hogy kénytelenek vagyunk gyógyszert bevenni, még van egy végső megoldás, ami olcsó és házilag is bármikor könnyen elkészíthető. Ez nem más, mint a házi fájdalomcsillapító szájvíz, ami az alábbi összetevőkből áll: 15 csepp mirhatinktúra, 15 csepp borsmentaolaj, 20 gramm alkohol (90%-os), 60 gramm desztillált víz. Először a borsmenta olajt kell feloldani az alkoholban, majd a többi hozzávalót hozzáadva jól összerázni a keletkezett oldatot. Ebből az egyvelegből cseppentsünk 1-2 cseppet egy pohár vízbe, majd öblögessük vele a fájó fog környékét. A mirha természetes fertőtlenítő, gyulladás gátló, baktériumölő tulajdonságokkal rendelkezik, a borsmenta pedig érzéstelenítő hatással bír.

Hűsítő arcmasszázs!

Fájós fog esetén akár 50 százalékkal is mérsékelheti a fájdalmat, ha jégkockával megdörzsöli azt a területet, ahol a hüvelykujj és a mutatóujj csontjai találkoznak. Az orvosok szerint a módszer azáltal hat, hogy a masszírozás beindította ingerületek azokon az idegi pályákon haladnak, amelyeken normálisan a fogfájás impulzusai szállítódnának. Mivel egy időben csak egy jel haladhat, a masszírozás elnyomja a fájdalmat.

Szerző: Fodor Zsolt

ÉLŐ KORONAVÍRUS TÉRKÉP, ÉS STATISZTIKA MAGYARORSZÁGRÓL, ÉS A VILÁGRÓL! FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ ADATOK >>>>>

Hirdetés


Hirdetés betöltése...