Hirdetés betöltése...

FAHÉJAS CSIGA, NAGYI FÉLE!


Hirdetés

Hozzávalók a tésztához:

1 kg liszt
25 dkg zsir vagy Rama(zsirral puhább)
6 ek cukor
2 tojás sárgája(nem fontos,lehet helyette őrölt kurkuma1 kés hegynyi,)
1 cs élesztő
1 dl olaj
5 dl tej
2 cs Vanillincukor
3 evő kanál őrölt fahéj(nem fontos, de jobb az ize)

Töltelékhez:

kb 3evő kanál fahéj
cukor izlés szerint
Rama a kenéshez

cinnamon-99655_960_720

ELKÉSZITÉS:

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, duplájára kelesztjük.3 részre osztjuk. A megkelt tésztát vékonyra nyújtjuk, olvasztott margarinnal megkenjük. Ízlés szerinti mennyiségű cukorral, mazsolával és fahéjjal megszórjuk, szorosan feltekerjük, mint a bejglit. 2 cm-es darabokra vágjuk, sütőpaírral bélelt tepsire rakjuk kissé szellősen, mert még kelni fognak. A tetejüket és az oldalukat megkenjük margarinnal, és a tetejét megszórjuk cukorral. 30 percig kelesztjük, majd megsütjük. Ha reggelire készítjük, akkor tegyük be lefóliázva a hűtőbe vagy hideg helyre előtte este. Reggel tegyük be a hideg sütőbe, és úgy kapcsoljuk be ,süssük.

 

JÓ ÉTVÁGYAT !

Hirdetés

Hirdetés betöltése..