Ezzel az egyszerű teszttel megállapíthatod, hogy milyen allergiától szenvedsz!


Hirdetés


Az orvost, aki rájött, hogy a páciensek fizikai reakciója elárulhatja, hogy milyen allergiától szenvednek, Dr. Clemens-nek hívják. A szakember szerint az allergiások fizikai tünetei asszerint változnak, hogy pollenre, porra, vagy esetleg valamilyen élelmiszerre érzékenyek.

pulzus-allergia-600x397

Napjainkban egyre növekszik az allergiás emberek száma. Ez az egészségtelen életvitel számlájára is írható. Az ételallergiák sok esetben asztmát, székrekedést, migrént, ingerlékenységet, elhízást, emésztési problémákat, fáradságot, szédülést, magas vérnyomást és depressziós tüneteket is okozhatnak.

Ha téged is allergia kínoz, előbb próbáld ki az alábbi egyszerű tesztet, mielőtt drága módszerekkel, eljárásokkal igyekezne ugyanezt megtudni az általad felkeresett szakorvos.

A szóban forgó, otthon is elvégezhető teszt az étel- és italallergiákra lett kitalálva. A lényeg, hogy maradjunk nyugodtak, ne stresszeljünk, és legyünk egészségesek is, tehát nem szabad influenzásan, meghűlve kipróbálni a módszert. Az is fontos kitétel, hogy a teszt előtt több órával nem szabad semmit enni, inni, ezért leginkább reggel érdemes elvégezni. Üljünk le kényelmesen, és vegyük elő azokat az ételeket, amelyekről úgy gondoljuk, hogy allergiás reakciót váltanak ki. Harapjunk belőlük kis darabokat.

Mit kell tenni?

Először 5 percig lazítsunk, majd utána mérjük meg a bal csuklónkon a jobb kezünk segítségével a pulzusunkat, azt kell megtudni, hogy 1 perc alatt hányat ver a szívünk. Ezután ismét lazítsunk, és harapjunk egyet abból az ételből, amiről úgy gondoljuk, hogy allergiát okoz. Tartsuk a szánkba az ételt, és időnként rágjunk egyet-egyet. Ezután mérjük meg a pulzusunkat, de közben tartsuk végi az ételt a szánkba. Ha nem tettünk hirtelen mozdulatot, miközben mértük a pulzusunkat, akkor jegyezzük le a számot, majd köpjük ki az ételt, mossunk fogat, és ismét mérjük meg a szívverésünket.

Ha legalább 5 szívdobbanással többet mértünk, tehát ennyivel nagyobb a pulzusunk, míg a szánkban volt az étel, akkor az bizony allergiás reakcióra utalhat. Ismételjük meg a tesztet másnap, és ha akkor is ugyanez történik, ez megerősítést jelent arra nézve, hogy azt a bizonyos ételt nem tolerálja a szervezetünk. Ha dohányzunk, a kísérlet előtt 2 órával ne gyújtsunk rá, mert a cigarettázás akár 10 szívveréssel is megemelheti a pulzusunkat.

forrás: filantropikum.com

Hirdetés


Hirdetés betöltése...