Ezzel a találmánnyal lábra állhatnak a mozgássérült gyerekek


Hirdetés


Egy édesanya találmányának köszönhetően lábra állhatnak a mozgássérült gyerekek. Debby Elnatannal nemrég közölték az orvosok, hogy a korábban agyvérzést kapott, és emiatt Little-kórban szenvedő kétéves kisfia nem tudja mire valók a lábai.

upsee

Az anya reménykedett egy ideig, hogy a kezeit és lábait nehezen mozgató kisfia állapota javulni fog idővel, de az orvosi bejelentés sokkolta. Elképzelhetetlen fájdalom ez egy édesanyának, azt sem tudtam mihez kapjon először. Egy dologban volt biztos, változtatni akar ezen, de nem tudta hogyan fogjon hozzá – emlékezett vissza Debby.

Kezdetben mindennap hosszú ideig sétáltak a fiával, ám ez egy idő után megterhelő volt, ezért más megoldáson kezdett el gondolkodni. A nő sok álmatlan éjszakán át töprengett a megoldáson, míg kitalálta az Upsee-nek keresztelt szerkezetet, ami nem egyéb, mint egy speciális hám. Segítségével a gyerekek felegyenesedhetnek benne, szüleik lábai segítségével pedig lépéseket is tehetnek, szabadon maradt kezükkel pedig játszhatnak is.

A módszer nagyon népszerű lett az ismerősök körében, akik bátorították Debbyt, hogy keressen egy gyártót. Az északír Leckey cég dizájnerekkel, mérnökökkel és textilipari szakemberekkel egyeztetve elvállalta a sorozatgyártást, így az Upsee Fireflyt már Kanadában, Amerikában és Nagy-Britanniában is használják családok. Egyelőre mindenhol nagy népszerűség övezi.

 

 http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=wH1q599fUVg#t=0

 

 

 

Forrás:http://filantropikum.com/ezzel-a-talalmannyal-labra-allhatnak-a-mozgasserult-gyerekek/

Hirdetés


Hirdetés betöltése...