EZZEL A JAPÁN TECHNIKÁTÓL SZÁZ ÉVIG ELLENÁLLÓ LESZ A FA!


Hirdetés


Akár hiszed, akár nem, ezzel a csodálatos, japán technikával száz évig ellenállóak lesznek a deszkák, méghozzá úgy, hogy semmilyen vegyszert nem használnak hosszá!

Ez a japán technika generációról-generációra száll, aki csak teheti, kitanulja a nagyon hatékony tartósítási módszert. Segítségével úgy teszik ellenállóbbá a fa anyagát, hogy közben semmilyen vegyi mechanizmushoz nem folyamodnak. Teljesen természetes, és nagyon hatékony.

A jakisugi technikát másképp szenesítésnek hívják, láthatjuk is alábbi videóban, hogy egy lángszóró segítségével mennyire elszenesítik a fa felületét.

A deszkák felső rétegét teljesen szénné égetik, majd egy speciális kefe segítségével letakarítják róla. Ezután beolajozzák, mely a levegő hatására gyorsan egy kemény védőréteget képez a fa felületére.

Ha több rétegben viszik fel a pácot, sokkal vastagabb lesz a bevonat, és így ellenállóbbá válik a fa. Aki ilyen fából építkezik, egészen biztosan nem kell tartson az időjárás romboló erejétől. A technika teljesen természetes, semmilyen vegyi anyagot nem alkalmaznak.

Az így kezelt fákat leginkább a házak külső borítására használják, de bútorokat is készítenek belőle.

forrás: tudnodkell.info

Hirdetés


Hirdetés betöltése...