Ezt sok nyugdíjas nem tudja! Ezek ingyen járnak, vagy kedvezményt lehet kérni!


Hirdetés


ÉLŐ KORONAVÍRUS TÉRKÉP, ÉS STATISZTIKA MAGYARORSZÁGRÓL, ÉS A VILÁGRÓL! FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ ADATOK >>>>>

  • 62 év felett a fogászati ellátások egy része ingyenessé válik. A teljes körű fogászati alap- és szakellátást – a fogtechnikai költségek kivételével térítésmentesen elérhetik. 62 év felett a támogatott, kivehető és rögzített pótlások fogorvosi munkája is térítésmentesen jár, a technikai költségekhez pedig támogatást kapnak az érintettek. Ezeket a felmerülő kezeléseket az OEP finanszírozza, így csak az OEP-pel szerződött fogorvosoknál vehetőek igénybe. Azt is meg kell tudni, ha ezeket a kedvezményeket szeretnénk igénybe venni, hogy a kiválasztott fogtechnikusok rendelkeznek-e OEP szerződéssel. Ugyanis a pótlást csak akkor lehet tb-támogatással igényelni, ha megvan a megfelelő szerződés.
  • A 65 évnél idősebbek díjmentesen utazhatnak a BKK járatain. Korukat, személyi igazolvánnyal, vagy más azonosításra alkalmas okmánnyal kell igazolniuk.
  • A MÁV szintén biztosítja az ingyenes utazást a 65 éven felülieknek. Azok a nyugdíjasok, akik még nem töltötték be ezt a kort, korlátozott számban kedvezményre jogosító szelvényt kaphatnak. Ezekkel 50 és 90 százalékkal kell kevesebbet fizetniük a jegyért.
  • Ingyenes belépőkre a legtöbb esetben a nyugdíjasok sem jogosultak, de például a belépőjeggyel látogatható állami intézményeknél általában van nyugdíjas jegy, de több moziban is kedvezményes jegyet kapnak az idősebbek.
  •  Általában a strandok, gyógyfürdők is adnak kedvezményeket a szolgáltatásaikból azoknak, akik fel tudják mutatni a nyugdíjas-igazolványukat, ezért érdemes érdeklődni ezekről!

ÉLŐ KORONAVÍRUS TÉRKÉP, ÉS STATISZTIKA MAGYARORSZÁGRÓL, ÉS A VILÁGRÓL! FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ ADATOK >>>>>

Hirdetés


Hirdetés betöltése...