Ezt együk a munkahelyünkön: Befőttesüveg saláta


Hirdetés


Karácsonykor, húsvétkor, de akár, ha a vasárnapi ebédre gondolunk, az emberek többsége hajlamos többet enni a sok ünnepi finomságból, mint amennyi elégséges lenne. Éppen ezért már másnap fogyókúrázásba kezdenek, főként a nők, és a edzőtermek látogatottsága is megnő. De van talán ennél egy egyszerűbb mód is, összekötve a kellemest a hasznossal: fogyókúrázzunk, illetve táplálkozzunk helyesen munkahelyünkön.

Már e körül egy trend is kialakult. Így ha szeretnénk követni a 2014-es munkahelyi, illetve iskolai étkezési divatot, akkor készítsünk finom, tápláló, de nem hizlaló salátát befőttes üvegbe. Ahhoz, hogy salátánk friss maradjon, be kell tartanunk pár szabályt.

Először egy nagy befőttes üvegre lesz szükségünk, amelynek szája is nagy, legalább 800 grammnyi saláta férjen bele, de ha ennél többet is megbír, akkor az még jobb. A kedvenc saláta-alapanyagok mellé kell még egy olíva olajból, citromléből, ecetből összeállított önteti is, ehhez még sót, borsot is adjunk, valamint mustármag is mehet.

A zöldségeket, gyümölcsöket meg mossuk, apróra felvágjuk, tehetünk melléjük diót, különböző magvakat is. Ha az öntetet a fent említett módon elkészítettük, akkor ezzel már végeztünk is. Érdemes úgy összeállítani a salátát, hogy az egyik réteg inkább puhább zöldségekből álljon, majd egy réteg öntet, erre egy saláta levél, majd után jöhet a keményebb rész, itt lehet használni murkot, retket is.

A tetejére jöhetnek a magvak, dió. Már csak annyi dolgunk van, hogy beérjünk a munkahelyünkre, és ebédidőben egyszerűen fordítsuk fejre az üvegünket, így az öntet finoman mindenre rácsorog. Hűtőben 2–3 napig is lehet tárolni. Jó étvágyat!

Forrás:http://twice.hu/receptek/ezt-egyuk-munkahelyunkon-befottesuveg-salata

Hirdetés


Hirdetés betöltése...