Ezt az italt idd, ha köszvénytől szenvedsz! Segíteni fog!


Hirdetés


ÉLŐ KORONAVÍRUS TÉRKÉP, ÉS STATISZTIKA MAGYARORSZÁGRÓL, ÉS A VILÁGRÓL! FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ ADATOK >>>>>

A köszvény egy olyan ízületi gyulladás, amely során a húgysav szintje megemelkedik a vérben, és bizonyos szervekben a húgysavkristályok kicsapódnak. A folyamat erős és visszatérő fájdalommal jár. Nézzük, mit tehetünk a köszvényes tünetek enyhítése érdekében.

A köszvény hirtelen jelentkező fájdalmat, bőrduzzanatot, feszítő érzést, gyulladást okoz. Leggyakrabban az ujjakat és lábakat érinti a probléma. Bárkinél előfordulhat, de leginkább negyven év fölött jelentkezhet köszvényes betegség. Rohamszerűen jöhetnek a tünetek, sokszor éjszakai alvás közben érik váratlanul a beteget az erős végtagfájdalmak.

A köszvényt okozhatja a túlzott alkoholfogyasztás, örökletes tényezők, a testmozgás hiánya, stressz, de akár a helytelen életmód vagy táplálkozás is. Szerencsére ez a betegség, a reumával ellentétben gyógyítható.

A gyömbér erős gyulladásgátló, ezért segítségünkre lehet a köszvény okozta problémák csökkentésében. Rendszeres használata által megszüntethetjük a fájdalmat és a gyulladást.

  • Keverjünk össze egyforma arányban gyömbér port, görögszéna port és kurkumát. Nponta egy teáskanállal oldjunk fel a keverékből egy pohár meleg vízben, és ebből igyunk kétszer egy nap.
  • Egy fél friss gyömbérgyökeret tegyünk egy turmixgépbe, öntsük fel egy kevés vízzel, és turmixoljuk össze, hogy pépes keveréket kapjunk. Kenegessük a fájdalmas testrészekre, és hagyjuk rajta harminc percet, majd mossuk le alaposan. Addig ismételjük naponta a kezelést, míg enyhülnek a tünetek.
  • Egy csésze forrásban levő vízhez adjunk egy darab frissen reszelt gyömbért. Fedjük le, és hagyjuk állni 15 percet, majd igyuk meg a teát. Naponta legalább egyszer fogyasszuk. A gyömbért rendszeresen beiktathatjuk étrendünkbe, főzéskor is használjunk nyugodtan egy keveset.

 

forrás: twice.hu

ÉLŐ KORONAVÍRUS TÉRKÉP, ÉS STATISZTIKA MAGYARORSZÁGRÓL, ÉS A VILÁGRÓL! FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ ADATOK >>>>>

Hirdetés


Hirdetés betöltése...