Ezt az almás pudingos receptet mindenkinek el akarod majd mondani, olyan egyszerű és tökéletes!


Hirdetés

A könnyen elkészíthető, gyors sütiket szeretjük, ezért is érdemes kipróbálni ezt a csodás finomságot. Nincs vele sok munka, de egyszerűen nem lehet betelni vele.

HOZZÁVALÓK:

  • 500 g leveles tészta

Töltelékhez:

  • 240 g babapiskóta
  • 1200 g reszelt alma
  • 3 ek kristálycukor
  • őrölt fahéj
  • citromlé

Pudinghoz

  • 1200 ml tej
  • 3 csomag vaníliás pudingpor
  • 6 ek cukor
  • 1 tojás (elmaradhat, lekenéshez)

ELKÉSZÍTÉS :

A leveles tésztát kettévágjuk, az egyik részét kisodorjuk egy nagyobb tepsi méretére (lehet gáztepsi kb 31×31 cm , a tepsi aljába sütőpapírt teszünk, a kisodort tésztát ráhelyezzük úgy, hogy az oldalain kicsit felhajtjuk (pereme legyen). A tésztára rátesszük a babapiskótákat, szorosan egymás mellé. A piskótákra tesszük a lereszelt, 3 ek cukorral (ízlés szerint lehet több cukorral is), citromlével és a fahéjjal ízesített almát, kicsit rányomogatjuk.

A tejből, az 5-6 kanál cukorból és a pudingokból sűrű pudingot főzünk, majd még forrón a reszelt almára öntjük, elsimítjuk. A maradék tésztát is kisodorjuk, villával kicsit megszurkáljuk, majd óvatosan a pudingra rakjuk (most lekenhetjük a felvert tojással). Előremelegített sütőben 200 fokon, kb 30-35 percet sütjük, míg világos barna nem lesz. Hagyjuk alaposan kihűlni, majd felszeleteljük.

Alexandra Wagensommer receptje, forrás: egyszerugyorsreceptek.com

Hirdetés
Hirdetés betöltése...