Ezért nincs az amerikai toalettekben WC-kefe!


Hirdetés


Minden államnak megvannak a saját szokásai és tradíciói, ezek pedig néha kitérnek a legapróbb részletekig is. Az európai lakosok azonnal észreveszik az amerikai WC-ben, hogy hiányzik a WC kefe. Ennek igen érdekes a magyarázata.

Az amerikai WC-k igen jelentősen eltérnek az Európaitól, ennek pedig történelmi vonatkozása van. A különbség abban rejlik, hogy a WC csésze állandóan vízzel van tele, a lefolyónak pedig nagy szívóereje van, ennek köszönhetően a WC csésze falai mindig tiszták maradnak. Az amerikai csatornázási rendszer teljesen másképp van felépítve, mint az európai. Az Államokban soha nem fogsz WC tartályt találni, ehelyett a WC csésze van tele vízzel. A csatornázást úgy oldották meg, hogy amikor lehúzod a WC-t az hatalmas szívóerővel szívja le a toalett tartalmát a csatornába.

Az európai vécék nem mindig tisztítják meg kellőképpen a csészét, mert a csöveket csaknem a csésze magasságába építették. A nyomás hiánya miatt a használónak többször meg kell nyomnia a lehúzó gombot és még így is félő, hogy nem marad tiszta a csésze. Az amerikai csatornarendszer sokkal hatékonyabb, éppen ezért nincs a mosdókban, fürdőkben WC-kefe. Csak akkor veszik elő őket, ha már nagyon muszáj.

forrás: twice.hu

Hirdetés


Hirdetés betöltése...