Ezért nézzük meg a kezünket minden étkezés előtt


Hirdetés


ÉLŐ KORONAVÍRUS TÉRKÉP, ÉS STATISZTIKA MAGYARORSZÁGRÓL, ÉS A VILÁGRÓL! FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ ADATOK >>>>>

A kilók elleni küzdelem sok mindentől függ, most viszont egyes megfigyelések szerint a kézfejünk rejthet olyan titkokat, amelyek segítségével könnyebben betarthatjuk fogyókúrás receptjeinket.

Legjobb példa erre a húsfogyasztás. Itt arra kell figyelni, hogy ne együnk nagyobb hússzeletet annál, mint amekkora a tenyerünk. A szakértők véleménye szerint az az ételadag, amely szénhidrátot tartalmaz, nem szabadna több legyen mint az fogyasztó ökle.

Érdekes a vajfogyasztás is ebben a tekintetben. A tudósok úgy tartják, hogy csak annyi vajat szabad felkenni egy szelet kenyérre, mint amilyen szélesek az ujjbegyeink. Ez azért lenne fontos, mert az elhízással küzdő személyek sokszor nem tudják kiszámítani, hogy mennyit kell egyenek, ezért a torkoskodás testsúlygyarapodással végződik.

Az élelmiszereket forgalmazó és gyártó vállalatoknak természetesen az érdekük az, hogy minél többet fogyasszanak az emberek. Ez a génekben is benne van, hiszen egyre inkább elterjedőben van az, hogy amennyit kitesznek a tányérunkra, úgy érezzük, hogy kötelesek vagyunk mindazt felfalni. Már eleve a neveltetésben is benne van az, hogy csak akkor mehet játszani a gyerek, ha mind megette a tányérjára felszolgált adagot.

Az éttermek is rájátszanak erre, kihasználva az emberi falánkságot. Egy felmérés szerint 1993-hoz képest mára már megduplázódott egy vendéglőben felszolgált ételmennyiség. Mikor sütünk-főzünk, akkor is figyeljünk oda az adagokra, hiszen ha például egy receptben az írják, hogy szükségünk vagy egy kiskanál vajra, akkor nem árt tudni, hogy egy kiskanál vaj és egy rendes kanál vaj között igencsak nagy, összesen 74 kalória különbség van. Ugyanúgy, mint egy kiskanál vagy egy normális kanál étolaj között is, míg előbbi 45 kalóriát tartalmaz, az utóbbi 135 kalóriát is kitehet.

Forrás:http://twice.hu/eletmod/segithet-a-kezunk-merete-a-fogyasban

ÉLŐ KORONAVÍRUS TÉRKÉP, ÉS STATISZTIKA MAGYARORSZÁGRÓL, ÉS A VILÁGRÓL! FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ ADATOK >>>>>

Hirdetés


Hirdetés betöltése...