Ezért ne fogyasszunk stresszes növényeket


Hirdetés


A legújabb kutatások szerint hiába bio a bio zöldség, illetőleg a gyümölcs, az, hogy a bio almán foltok, rücskök, bemélyedések vannak, annak tudható be, hogy a gyümölcs stresszmérgeket termelt azért, hogy ezáltal védje meg magát a rovaroktól, madaraktól, így viszont ezek a „bio” mérgek a kutatók szerint az emberi szervezetbe is bejutnak, amely káros hatással van.

Megdöbbentő a szakértői vélemény, amely azt állítja, hogy az ilyen gyümölcsök, vagy zöldségek fogyasztása felér azzal, mintha egy magas hőmérsékletű zsiradékban sütött élelmiszereket fogyasztottunk volna el, amely köztudottan, növeli a rák kockázatát.

A jelentés szerint sokan úgy gondolják, hogy a kukacos alma attól egészséges, hogy már azt a kukac is megkóstolta, míg a vegyszerezett, permetezett gyümölcsökre nem megy rá (az eljárás célja pontosan ez!).

Azt írják, hogy a növények is pontosan úgy reagálnak a stresszhatásra, mint az állatok, illetve az emberek. Ilyenkor külső tényezők hatására felbomlik a növények belső egyensúlya, ez pedig a külcsínen is meglátszik.

Kétféle stresszhatás érheti a zöldségeket, gyümölcsöket: van az úgynevezett abiotikus hatás, ilyen, ha túlzott szárasságot, napsütést, forróságot kell elviseljenek, és vannak a biotikusak, mint például a rovarok, gombák, baktériumok. Ilyenkor a növényben veszélyes anyagok képződhetnek, amelyek a DNS-t, illetve RNS-t is képesek módosítani, így az emberi szervezetben is úgynevezett mutagének kerülhetnek be.

Forrás:http://twice.hu/eletmod/ezert-ne-fogyasszunk-stresszes-novenyeket

Hirdetés


Hirdetés betöltése...