Ezért ne dobjuk el a használt teásfiltert és kávézaccot


Hirdetés


A legtöbben csak fölösleges háztartási mellékterméknek tekintik a megmarad kávézaccot, illetve a kifőzött kis teafiltereket. Most olyan alkalmazási módszereket ismertetünk, ami sokakat meglephet, hogy mi mindenre is lehet jó egy kevéske kávézacc, vagy teás tasakocska.

Szagtalanít

Amennyiben kezünk szagát kellemetlennek érezzük amiatt, hogy egész nap hagymát, illetőleg fokhagymát pucoltunk, akkor ne feledkezzünk meg a megmaradt zaccról, vagy teásfilterről, hiszen igencsak hatásosan megszabadít a nem épp túl előnyös hagymafélék illóolajától. Ráadásul a bőrünk is puhább és simább lesz tőle.

Padló és bútorfényesítő

A teásfilter, annak ellenére, hogy már kifőtt, mégis tartalmaz bizonyos szintű csersavat, ami kitűnően kifényesíti a faburkolatokat. De a fentebb már leírt szagtalanító hatásának köszönhetően, a bútorok áporodott, penészes szagát is megszünteti.

Távol tartja a kártevőket

Tavasszal már megjelennek kertünkben a különböző rovarokból, puhatestűekből álló kártevők hada. De amennyiben a kávézaccot arányosan szétszórva elterítjük a területen, akkor ez megelőzi valamelyest a pusztítást. Még a macskát is távol tartja, így nem fogja a négylábú túl gyakran mellékhelyiségnek használni kiskertünket.

Zsíroldó hatású

Ha a leggyorsabb módon szeretnénk megszabadulni az edények falára tapadó zsíros szennyeződésektől, akkor a súrlószivacsra tegyünk egy adagnyi kávézaccot és azzal dörzsöljük jól meg a piszkos felületet. Ha még jobb eredményt szeretnének elérni, akkor áztassuk be langyos vízben az edényeket, s tegyünk a vízbe használt teafiltereket. Hagyjuk egész éjszakán át ázni, majd másnap forraljuk fel a vizet és minden ragyogni fog.

Természetes táplálék a növényeknek

Úgy a kávézacc, mint a teás tasak, tápanyagokat tartalmaznak, amelyeket a növények előszeretettel fel tudnak használni. A kávézacc azoknak a virágoknak jó, amelyek a savas hatású termőtalajt kedvelik, ilyenek például a rózsák. A teás filter kevésbé savas hatású, így azok a növények szeretik, az öntözőbe kell beledobni pár tasakot és kész is a természetes tápoldat.

Forrás:http://twice.hu/hobby/ezert-ne-dobjuk-el-a-hasznalt-teasfiltert-es-kavezaccot

Hirdetés


Hirdetés betöltése...