Ezért ne dobd el a narancs héját


Hirdetés


A narancs gazdag C vitamin forrás, segít az immunrendszer megerősítésében, szép lesz tőle a bőröd és a hajad, de még a fogyásban is fontos szerepe lehet.

 

A narancs húsa mellett a narancshéj is jelentős jótékony hatással bír. Természetesen a legjobb hatás és az egészség megőrzése érdekében fogyasszunk bionarancsot.

A narancshéj legfontosabb alkotóeleme a heszperidin, ami a legtöbb citrusfélében megtalálható bioflavonoid. A heszperidinnek jelentős szerepe van a magas vérnyomás, a “rossz” koleszterin szint csökkentésében, valamint jelentős gyulladáscsökkentő.

 

A heszperidin a narancs héjában és a húst körülvevő fehér részben található meg. Éppen ezért nagyon hasznos ha narancsfogyasztás után nem dobjuk ki a héját, hanem megszárítjuk, majd lereszelve salátákhoz, teához, joghúrhoz, rizshez és köretekhez adjuk.

Erősíti az immunrendszert

A benne található C vitaminnak köszönhetően jelentős immunrendszer-erősítő. Az immunrendszer szerepe megvédeni minket a betegségektől, éppen ezért a narancs héja a következő esetek ellen is jó: megfázás, influenza, fülgyulladás, stb.

Magas C vitamin tartalma miatt a narancs és annak héja sok esetben csökkenti a rák és szívbetegségek kialakulásának esélyét.

 

Rákmegelőző szerepe van

Számos kutatásból kiderült, hogy a narancs bizonyos összetevői jelentősen felveszik a harcot a rák ellen, éppen ezért megelőzésképpen mindenképpen ajánlott fogyasztani. Egyes ráktípusok esetében, mint a nyelőcsőrák, a narancs 40-50%-al csökkentette annak kialakulási esélyét.

 

Forrás:http://twice.hu/eletmod/ezert-ne-dobd-el-a-narancshejat

 

Hirdetés


Hirdetés betöltése...