Ezért nagyon fontos éhgyomorra vizet inni


Hirdetés


A vízivásnak, mint tudjuk számos jótékony hatása van: átmossa a szervezetünket a felhalmozódott méreganyagoktól, és szervezetünk éltetője, hiszen testünk hetven százalékát víz alkotja. Vigyázzunk arra, hogy pótoljuk mindig a szükséges, legalább napi két litert. Amikor már szomjasak vagyunk, az már késő, fogyasszunk egész nap folyamatosan friss vizet.

Ha napi szinten rendszeresen beépítjük a vízivást az életünkbe, sokkal egészségesebbek leszünk, sőt még a rákot is elkerülhetjük. Megéri kipróbálni, hiszen a vízivásnak nagyon sok pozitív hatása van.

1979-ben egy iráni orvos, politikai fogolyként börtönbe kerülve több rabtársát gyógyította ki a gyomorfekélyből. Hosszas tanulmányozás és kutatás után arra a felfedezésre jutott, hogy a test fájdalmat jelző reakciói, kiszáradást jelzik, és minden esetben kezelhető a fájdalom vízpótlással.

Dr. Fereydoon Batmanghelidj szerint, minden reggel éhgyomorra igyunk meg egy nagyobb pohár vizet, hogy pótoljuk az éjszakai folyadékveszteséget. Már mi is írtunk arról, hogy miként iktassuk be a vízivást mindennapi rutinunkba.

Fél órával az étkezések előtt is igyunk egy pohár vizet, hogy a gyomor meg tudja emészteni a táplálékot. Evés után két és fél órával is igyunk egy pohár vizet, hogy befejezzük az emésztést, és hidratálni tudjuk a szervezetet, a keringés miatt.

Minden negyed liter víz elfogyasztása után szükségünk van egy negyed teáskanál só elfogyasztására. Súlyosabb betegségeknél ajánlatos megduplázni ezt a vízmennyiséget.

Szervezetünkre nagyon jó hatással van ha minden reggel megiszunk egy pohár forró vizet egy egész citrom levével.

Forrás:http://twice.hu/eletmod/ezert-nagyon-fontos-ehgyomorra-vizet-inni

Hirdetés


Hirdetés betöltése...