Ezért legyen mindig zokni a lábadon, amikor lefekszel aludni!


Hirdetés


Kevés jobb dolog van annál, mint amikor egy hosszú és fárasztó nap után álomra hajthatjuk a fejünket a tiszta, puha, meleg ágyban. Miközben pizsamában aludni mindenki számára teljesen természetes, a zokni, ami szintén mindennapi ruhadarabunk, már furcsának és kényelmetlennek tetszik alvás közben. Itt az ideje, hogy ezen a hozzáálláson változtassunk. Miután elolvasod ezt a cikket, neked sem lesz szokatlan zokniban elaludni.

Zokniban elaludni hasznos dolog

Magunk sem tudjuk, hogy miért, de a fejünkben a zokni és az ágyba bújás két olyan dolog, ami sehogy sem fér össze. Egyfajta hálószobai etikett, hogy zoknival nem fekszünk az ágyba. Mire valók ezek a régi szabályok, ha nem arra, hogy felülírjuk őket? Különösen akkor, ha a tudomány is mögénk áll. A téli időszakban egyszerűen azért is jó éjszakára zoknit húzni, hogy ne hűljön le a lábunk. Nincs is annál rosszabb, mint reggel áthűlt tappancsokkal ébredni.

Tudományos magyarázat

A svájci Bázeli Egyetemen végzett kutatás szerint igenis jótékony hatása van éjszakára is zoknit húzni. Hogy hogyan jutottak erre a következtetésre? Megvizsgálták a kezek és lábak hőmérséklete és az elalvási időtartam közötti kapcsolatot. Mivel meleg környezetben a vérerek ellazult, kitágult állapotban vannak, a véráramlás akadály nélkül fenntartott az egész testben. Az találták vizsgálati személyeknél, hogy a zokniba bújtatott láb, mivel melegen van tartva, ennek hatására gyorsabb elalvást eredményez.

Tehát, ha puha, meleg zoknival a lábadon hajtod párnára fejedet, hamarabb fogsz tudni elaludni.

forrás:  tudasfaja.com

Hirdetés


Hirdetés betöltése...