Ezért imádjuk a hónapos retket!


Hirdetés


A hónapos retek gyönyörű: utánozhatatlan piros színe szinte egyedi a természetben, majd kettévágva szépen keretezi a vajfehér húsát. Ennél szebb látvány ritkán örvendeztethet meg ilyenkor tavasszal. A legszebb, amikor már szezonja van, így retketek halmaza árasztja el a piacokat.

Tökéletes reggeli-vacsora kiegészítő lehet, vajas kenyérrel, salátába, de akár csak úgy magára is be lehet ropogtatni, enyhén sózva. Ha valami könnyű, friss tízórait szeretnénk, szeleteljünk vékonyra egy pár retket, majd sózzuk meg, és öntsünk rá egy kevés natúr joghurtot és egy pár csepp olívaolajat, keverjünk hozzá 2-3 kanál zabpelyhet. Laktató és tiszta egészséges.

Amúgyis kiváló kiegészítője és vitaminforrása lehet az irodai munkának, hiszen sok benne a B- és C-vitamin, kalcium, magnézium, foszfor. Leveleit leginkább még a piacon le szokták tépni, de jó tudni, hogy nyugodtan fogyaszthatjuk azt is, hiszen vasat, karotint és folsavat tartalmaz.

A retek egyik legpozitívabb tulajdonsága, hogy segíti az epetermelést, megszünteti az epepangást, és az emésztésre is jótékony hatással van. Fogyasszunk minél több retket, ha meg vagyunk fázva, vagy egyáltalán vírusgyanús környezetbe kerülünk. A retekben található illóolaj, amely enyhe csípősségét is adja, hatékonyan száll szembe a vírusokkal, baktériumokkal. Mivel magas a rosttartalma és kevés energiát tartalmaz, ezért a fogyókúrás étrend kiváló tartozéka is lehet.

Forrás:http://twice.hu/eletmod/ezert-imadjuk-a-honapos-retket

Hirdetés


Hirdetés betöltése...