Ezért fogyasszunk minden nap egy cikk fokhagymát éhgyomorra!


Hirdetés

Nem mindenki tartja jó ötletnek éhgyomorra fogyasztani a fokhagymát. Sokszor hallhattuk azonban az „öregektől”, hogy mennyire jótékony ez az orvosság, és hogy mi mindenre szolgál gyógyírként. És valóban, számos betegségre megoldást nyújt.

Ezeket alátámasztandó, tudós emberek végeztek különféle tanulmányokat, melyek szerint az éhgyomorra fogyasztott fokhagyma (még evés vagy ivás előtt)megerősíti a szervezetet, mivel egy rendkívül erős antibiotikumként viselkedik. És miért hatásosabb, ha még reggeli előtt fogyasztjuk? Mert a baktériumok ilyenkor vannak a leginkább kiszolgáltatva a hatásának.

Miért jó éhgyomorra?

Miután néhány hétig fokhagymát fogyasztottak éhgyomorra, sokan számoltak be vérnyomáscsökkenésről. De nem csak a keringésre van jótékony hatással, hanem sok szívbetegséget is meg tud előzni a máj és húgyhólyag működésének stimulációja révén.

Ugyanakkor, a fokhagyma hatásos olyan gyomorpanaszokra is, mint a hasmenés. Elősegíti az emésztést és serkenti az étvágyat, valamint stressz csökkentőként is működik, mivel gyakorlatilag meggátolja a fokozott idegállapotban történő gyomorsav termelődését. Vannak, akik szerint pedig kiváló gyógyír idegi problémákra, azonban csak éhgyomorra fogyasztva.

A fokhagyma világszerte híres egészségtámogató hatásairól, emiatt is emlegették a régi időkben úgy, mint a „gyógyító élelmet”.

A fokhagyma és az alternatív medicina

Az alternatív orvoslásban a fokhagymát az egyik leghatásosabb méregtelenítőnek tartják. A területen tevékenykedő orvosok szerint a fokhagyma annyira hatásos, hogy képes megtisztítani a szervezetet a parazitáktól és férgektől, megelőzi a cukorbetegség kialakulását, a tífuszt, a depressziót, és bizonyos ráktípusok kialakulását is.

Allergia esetén fontos szem előtt tartani a következőket: ne fogyasszuk nyersen, illetve, ha kiütéseink vannak, hőemelkedés vagy fejfájás jelentkezik, akkor abba kell hagyni a fogyasztását. Egyes tanulmányok kimutatták, hogy a fokhagyma fogyasztása különböző mellékhatásokat válthat ki azoknál, akik AIDS elleni kezelés alatt állnak, így ajánlott ennek fokozott figyelmet tulajdonítani, ha ilyen esettel állunk szemben.

A kellemetlen illata és íze ne akadályozzon meg fogyasztásában, hisz egészségre gyakorolt hatásáért igazán megéri. A fokhagyma-kiegészítők is kiválóan helyettesíthetik a nyerset, ebben a formában is igen hatásos.

Éhgyomorra fogyasztva megerősíti a légzőrendszert: szembetűnően hatásos a tuberkulózis, asztma, tüdőgyulladás, nátha, hörghurut megelőzésére és kezelésére, valamint köhögés ellen is hatásos.

Tuberkulózis esetén kifejezetten hatásos ez a gyógymód. Fogyassz el a nap folyamán egy egész fokhagymát. Kezdj két cikkel éhgyomorra, a többit pedig elosztva adagokra, bármilyen formában fogyaszthatod. A legjobb hatás akkor érhető el, ha nyersen fogyasztjuk.

Egészségtámogató hatásai végtelennek tűnnek. Egy másik: szintén éhgyomorra fogyasztva sokat segít székrekedés és aranyér esetén, de még fülfájásra is hatásos. Csupán egy cikk fokhagyma is éhgyomorra még fogmosás előtt, kiváló ellenszere a fent említett panaszoknak.

Amennyiben rendszeresen fogyasztjuk, a fokhagyma számos betegségre jelenthet megoldást. Fogyasszuk tehát napi rendszerességgel és érezni fogjuk egészségünk és egész általános állapotunk javulását!

Egyed Zsuzsanna, forrás

Hirdetés
Hirdetés betöltése...