Ezért érdemes szódabikarbónát tenni a vízbe, amiben a tojásokat főződ


Hirdetés

Minden háziasszony által ismeretes jó néhány konyhai trükk, melyekkel könnyebbé teheti saját munkáját a konyhában. Ezt szeretnénk most kibővíteni egy újabb hasznos trükkel!

Bizonyára megfigyelhettük, hogy nem minden tojásról lehet főzést követően könnyen eltávolítani a héját, és ez a tojás frissességéből adódik. Hogy ezt megelőzzük, a főzés során adjunk a vízhez egy kiskanál szódabikarbónát, mely a friss tojás héját lúgosabbá teszi, és ez által könnyebben el lehet távolítani majd.

Hogyan készítsünk tökéletes főtt tojást? Ellenőrizzük a tojás frissességét! Ha lemerül egy pohár víz aljára, akkor kellően friss a tojásunk. Főzés előtt vegyük ki a hűtőből, hogy legyen szoba hőmérsékletű. Ha kemény tojást szeretnénk, főzés előtt tegyük pár percre hideg vízbe.

Lágy tojás esetén a főzés 3 percig tartson. Hogy a tojások egyformán megfőjenek, öntsünk elegendő vizet az edénybe, hogy ellepje azokat. Ha sokáig főzzük a tojást, a sárgája zöldes színű lesz, a fehérje pedig gumi állagú.

forrás: twice.hu

Hirdetés
Hirdetés betöltése...