Ezeket a betegségeket gyógyítja a csalán! Így kezeld magad!


Hirdetés


A csalán ősidők óta ismert vadontermő gyógynövény, de alapjául szolgált a családi élelmezésnek is. Manapság ismét kezdjük felfedezni és egyre többet fogyasztunk csalánból készült ételeket, gyógyteát. Most van a szezonja, gyűjtsünk belőle minél többet, iktassuk be a tavaszi tisztítókúrába, készítsünk belőle krémlevest, főzeléket, fogyasszuk teaként.

Könnyen túlélhetjük a csalán segítségével a tavaszi fáradtságot, mivel gazdag A- és B-vitaminban. Magas a kálium, vas és magnéziumtartalma is.

A tavaszi fáradtság elkerülésére készítsünk aprított csalán és tiszta, 70%-os alkohol keverékéből tinktúrát. Hagyjuk ázni két hétig, majd szűrjük le, és fogyasszunk vízben feloldva minden étkezés előtt húsz-húsz cseppet. Csalántinktúrát vásárolhatunk bármilyen gyógynövényes boltban is.

Ha valaki gyomorfekéllyel vagy gyomorhuruttal küzd, a készítmény nem ajánlott.

A tavasszal előjövő allergiák nagyrészét enyhíteni lehet csalán segítéségével, mivel nagyon sok ásványi anyagot és antioxidánst tartalmaz. Tegyünk 250 ml vízbe 1 teáskanál apróra vágott csalánt, és hagyjuk benne ázni tíz percig. Egy hónapon keresztül naponta két csészével igyunk meg belőle, és az allergia eltűnik.

 

A fent leírt főzetből, ha napi egy literrel elfogyasztanak a prosztata betegséggel küzdők, a probléma eltűnik. Két hetes szünet után a kúra folytatódhat. A csalánfőzet fogyasztása nagy segítségére lehet azoknak is, akik prosztata műtéten estek át.

Szerző: twice.hu

Hirdetés


Hirdetés betöltése...