Ez történik, ha sok karfiolt eszel!







Hirdetés betöltése…

Szép számban találkozhatunk most a piacokon pompázó karfiolokkal, amelyek fogyasztásával sokat tehetünk egészségünkért.

A karfiol gazdag C-vitaminban, a zöldségből elég 100 grammot elfogyasztani és a napi C-vitamin szükségletünk 80 százalékát fedezhetjük. Ugyancsak ennek köszönhetően a karfiol segít abban, hogy ne alakuljon ki reumatikus ízületi gyulladásunk.

A C-vitaminról köztudott, hogy igencsak erős antioxidáns, megakadályozza a szabadgyök-képződést, illetve serkenti az immunrendszert, és véd a rákos sejtek kialakulásától is. A karfiol nagyon májbarát zöldség, hiszen olyan hatóanyagok találhatók meg benne, amelyek javítják a májműködési funkciókat, hogy ez a fontos szerv a leghatékonyabb módon képese legyen a mérgező anyagokat kiszűrni a szervezetből.

Az Egyesült Államokban és Hollandiában végzett kutatások pedig azt támasztották alá, hogy a karfiol fogyasztása igenis megelőző hatással bír a prosztata-, mell- és például a csontvelőrák kialakulása esetében.

A rendszeres karfiolfogyasztással megelőzhető a magas vérnyomás is, és a karfiol nem hiányozhat például a Crohn-betegek diétájából sem. Kalóriaszegény zöldség, így a fogyókúrázók is bátran ehetik. Nem ajánlott viszont a túlzott karfiolfogyasztás azoknak, akiknek pajzsmirigy problémáik vannak.

Szerző: filantropikum.com

Színezd természetesen az ősz hajszálakat
Gyuri Bácsi a füvesember receptjei mindenféle betegségre



Hirdetés
Hirdetés betöltése...
Hirdetés

Végzetes májbetegség A véralvadás egyensúlyának felborulása súlyos, életveszélyes következményekkel járhat, így érdemes fokozott figyelemmel kezelni. Sajnos örökletes, és szerzett formában is előfordulhatnak olyan betegségek, melyek ezt az egyensúlyt eltolhatják egyik, vagy másik irányba. Prof. B...
Torma – légúttisztításra (is) Húsvét elmúlt, és még sokára lesz, így akár azt is gondolhatná a kedves olvasó, hogy a következő soroknak nem sok hasznát veszi így télvíz idején, minek is olvasná tovább ezt a cikket – majd tavasszal a főtt sonka szezonjában megnézi, mit is eszik hozzá. De azért mégis it...
Tízszer több C-vitamin van a homoktövisben, min... Erdélyben ilyenkor, egészen a fagyok beálltáig a piacok igazi színfoltját képezik az aranysárga homoktövis bogyók. Sokszor túlzásnak tartjuk, hogy milyen drágán értékesítik, főleg a belőle elkészült termékeket, de, hogyha egyszer is látnánk, hogy bizony nem is olyan könnyű ...
Tea, leves és főzelék is készíthető a csodan... Nem csak a kislibáknak, hanem az embernek is érdemes csalánt fogyasztania, mert az asztalon általában idegenszerűen ható növényből nem csak hogy finom, de felettébb egészséges ételek is készíthetőek. Sőt, más növényeket is érdemes feldolgozott csalánnal táplálni. A csípős...
Tárkonyos karfiolleves   Hozzávalók: 30 dkg karfiol (lehet több, kevesebb, ízlés szerint) 1 szál sárgarépa 1 szál fehérrépa 1 db kicsi zeller 1 kis fej vöröshagyma 2 gerezd fokhagyma 2 kicsi babérlevél 2 x 20 cm-es tárkonyág só őrölt fehérbors ...
Szabadulj meg a ráncoktól 6 lépésben Valószínű, hogy nem az alább felsorolt módszereket várod a cím alapján. Azonban általuk sikerülhet megszabadulni vagy lassítani az oly idegesítő ráncoktól, szarkalábaktól. Aludja a hátadon A különböző pozíciókban való alvás nyomot tud hagyni az arcunkon. Legfőképpen...
Segíthet a C-vitamin? A C-vitamin hiány és a po... A C-vitamin – amelynek felfedezése a magyar származású Nobel-díjas Dr. Szentgyörgyi Albert orvosprofesszor nevéhez köthető – az emberi szervezetre kifejtett sokrétű jótékony hatása, az egészségünk fenntartása érdekében már évtizedek óta vitán felül áll. A C-vitamin fon...
Papaya: napi kétszeres C-vitamin adag A gyümölcs fogyasztását bőséges, fehérjékben és zsírokban gazdag étkezések után ajánlják, mert stimulálja az epeműködést. A papaya több C-vitamint tartalmaz mint a kiwi, legalábbis a táplálkozásszakértők szerint. 150 gramm papaya napi kétszeres C-vitamin adagnak felel m...

Facebook hozzászólás