Ez a ház kartondobozokból készült, és akár 100 évig is lakható marad!


Hirdetés


Az újrahasznosított vagy környezetbarát anyagból készült, előre gyártott elemekből összerakható házak napjainkban nagy népszerűségnek örvendenek Európában.

Ezzel a trenddel egy időben, hazánkban is, akik szeretnék óvni a természetet, egyre nagyobb érdeklődést mutatnak az ilyen házak iránt. A sokáig feledésbe merült vályogházak is napjainkban reneszánszukat élik. Egy holland cég, ennek az új keresletnek próbált megfelelni, amikor vízhatlan faanyagból és kartonból készítette el a jövő lakóházát. Ezeket a házakat a gyártó egy nap alatt összerakja a helyszínen, ugyanakkor 100 év garanciát vállal rá.

Wikkel-House-00

Wikkelhouse, vagy a 24 réteg kartonból álló ház!

Ennek a háznak az alapanyaga egy speciális karton, melynek kifejlesztése 4 éven át tartott. Ez alatt az idő alatt, sikerült ki kísérletezni egy olyan anyagot, mely ellenáll a penésznek. A létrehozott karton fajtát nagy hengerekre tekerik fel, és egy speciális ragasztó segítségével 24 réteget ragasztanak egymásra. Az így elkészült „építőanyagot” penész- és nedvesség gátló anyaggal kezelik, majd egy fa réteggel borítják be. Minden ilyen elkészült ház elem kb. 500 kg-ot nyom, ezért nem szükséges alapot se készíteni a ház számára. Az így elkészített elemekből aztán bármi építhető, kezdve egy relax-szobától akár egy hétvégi házig, a megrendelő által megadott méretek alapján. Az egyes elemek méretei: 4.5m hosszú, 1.2 m széles,3.5 m magas és 5 négyzetméter.

forrás: 9am.hu

Hirdetés


Hirdetés betöltése...