Eper koktél nyári estékre


Hirdetés

Hűsítő epres koktél a nyári forró estékre

epreskoktal

Hozzávalók:

– 7 dl szénsavas vagy szénsavmentes ásványvíz
-400 g friss eper apróra vágva
stevia az édesítéshez ízlés szerint
-40 g hámozott és szeletelt friss gyömbér
-1/4 csésze facsart citromlé
-1 csésze víz

Elkészítés:

A friss epreket apróra vágjuk.
Ezután egy közepes lábasban tesszük a gyömbérrel és a steviaval, majd felöntjük  egy csésze vízzel és felforraljuk.
Majd lassú tűzön 15-20 percig tovább főzzük még az eper pépessé válik.
Szűrjük le a keveréket (szirupot) és adjuk hozzá a frissen facsart citromlevet.
Miután kihűlt hűtőbe tesszük.
Tálaláskor az elkészített eperszirupot a poharak aljára (kb. 1/4-ig) töltjük, és felöntjük vízzel, ezután jégkockákkal hűsítjük.

Díszítésnek használhatunk citromkarikát, friss eperszeletet, menta vagy stevia levelet.

Hirdetés
Hirdetés betöltése...