ENNI VALÓK-E A LEGGYAKORIBB SZÓSZOK???


Hirdetés


ÉLŐ KORONAVÍRUS TÉRKÉP, ÉS STATISZTIKA MAGYARORSZÁGRÓL, ÉS A VILÁGRÓL! FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ ADATOK >>>>>

 Az itt felsorolt szószok helyett otthon is lehet készíteni hasonló, vagy még jobb változatokat.  Próbáljunk meg minél kevesebb cukrot használni hozzá. A cukrot károsabbnak találják mostanában, mint a sót! A majonéz nagyon könnyű, tojássárgáját és citromlével kell kikeverni olaj fokozatos hozzáadásával. A többiek helyett próbáljunk egyszerűen mást használni. Őszintén szólva a barbeque szószt még sosem kóstoltam…

undefined

MAJONÉZ
A legtöbb iparilag előállított majonézt szója olajból készítik, ami az egyik legártalmasabb olaj fajta az összes fogyasztható olajok és zsírok közül, függetlenül attól, hogy részlegesen vagy teljesen hidrogénezett, organikus/bio vagy újabban módosított szója fajta, ami nem kíván hidrogénezést. A szójaolaj olyan betegségeknek kövezi ki az utat, mint obeziti (kóros elhízás), szív és érrendszeri betegségek vagy utódnemzési problémák.
 undefined
BLUE CHEESE DRESSZINGEK
A blue cheese dresszingek előállítása egy olyan kémiai kifőzés, amit elnézve nem könnyen jutna eszünkbe, hogy étel készül. A csomagoláson feltüntetett  összetevők listája is eléggé ijesztő.
Gyakran szója olaj az alapjuk, mely önmagában is káros (lásd majonéz),mesterséges színezőkkel adják nekik az elvárt fehér színt, és elmaradhatatlan belőlük a Monosodium Glutamát. Ez utóbbi egy különösen veszélyes izgató méreg, mely okozhat súlygyarapodást, depressziót, fejfájást, különböző fokú agykárosodásokat, és egyéb gondokat.
 undefined
KETCHUP
Legtöbb üvegezett ketchup agyonfőzött paradicsomból, vízből és nagy mennyiségű édesítőből készül, általában kukorica szirupból. Sok tartalmaz úgynevezett “természetes ízesítőket”, amik leginkább kémiai anyagok, így MSG, azaz Monsódium Glutamát (lásd Blue Cheese dresszingek). Sajnos jelen szabályozások szerint világ szerte megengedett, hogy a biotechnológiával előállított kémiai ízek és ízfokozók   természetes aromák és ízesítőkként kerülhetnek a csomagolásra.  Egy kanál ketchup, még a bio variációk is, legalább 4 gramm cukrot tartalmaz, és a legtöbb ember jóval több, mint egy kanalat fogyaszt egy étkezésnél.
 undefined
BARBEQUE ÉS STAKE SZÓSZOK
A közkedvelt steak és barbeque szószok kevés igazi étel adalékot tartalmaznak. Kémiai töltő anyagokból készülnek, tartósítószerekből, mint a kálium-szorbát, karamell szín, mely utóbbi általában MSG-vel dúsított (Monosódium Glutamát, lásd majonéz), túlzott mennyiségű nátriumból, színezőkből, stabilizátorokból, szerkezet és íz fokozókból, és genetikailag módosított alapanyagokból. Ráadásul magas fruktóz tartalmú kukorica sziruppal édesítik őket, mely önmagában is nagyon káros.

Forrás:Csehek Katalin

ÉLŐ KORONAVÍRUS TÉRKÉP, ÉS STATISZTIKA MAGYARORSZÁGRÓL, ÉS A VILÁGRÓL! FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ ADATOK >>>>>

Hirdetés


Hirdetés betöltése...