Élj tudatosan, élj a kínai szervóra szerint


Hirdetés


ÉLŐ KORONAVÍRUS TÉRKÉP, ÉS STATISZTIKA MAGYARORSZÁGRÓL, ÉS A VILÁGRÓL! FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ ADATOK >>>>>

Sziasztok!

Ugye veletek is gyakran előfordult már, hogy megébredtetek az éjszaka közepén és nem tudtátok miért? Hogy napközben olyan fáradtságroham tört rátok, hogy legszívesebben ott és azonnal lefeküdtetek volna aludni? Hogy ha egy bizonyos időpontban ültetek le tanulni, akkor sokkal jobban ment, mint máskor?

Nos ennek az oka a bioritmus. Az olyan biológiai történéseket, amik azonos időközökben, majdnem azonos módon következnek be, bioritmusnak nevezzük. AFöldnek, mint szervezetnek is megvan a saját bioritumusa, elég csak az évszakok vagy a napszakok ritmusos váltakozására gondolnunk. Az emberi szervezetszintén egy meghatározott, folyamatosan ismétlődő rend szerint működik.

keleti gyógyítók szerint az egészség megőrzésének legjobb módszere az, hakövetjük a biológiai óránkat. A bioritmus fogalma a nyugati orvoslás számára sem ismeretlen, de nem fektetnek rá különösebb hangsúlyt. A keletiek azonban több ezer éves megfigyelés alapján megalkották a szervórát, amelyben 12 működési terület követi egymást 2 óránként, így alakul ki a 24 órás, egész napot lefedő szerkezet.

Fontos, hogy észrevegyük, mikor érezzük magunkat kiválóan és mikor kevésbé jól a bőrünkben. Ha éjszaka megébredünk, ha nappal kellemetlen tüneteket észlelünk, nézzük meg, hány óra van. Érdemes egy hétig naplót vezetnünk a megfigyeléseinkről, ezáltal közelebb juthatunk az esetlegesen kialakulófélben lévő betegségeinkhez és azt is felfedezhetjük, az élet mely területén kell változást eszközölnünk ahhoz, hogy a szervezetünk tökéletesen és harmóniában működjön.

A szervóra

01-03 óra
máj terület
A máj az emésztésért felelős, ekkor újulnak meg a felső bőrrétegek, a sebek, ezért fontos a nyugodt alvás ebben az időszakban.
Mire figyelmeztethet:
– késői vacsora,
– több alkoholt fogyasztása,
– epekő,
– bizonyos gyógyszerek mellékhatása.

03-05 óra
tüdő terület
Összeszűkülnek a hörgők, a véredények felkészülnek az aznapi munkára.
Mire figyelmeztethet:
– asztma,
– allergia,
– mandulagyulladás,
– légcsőhurut,
– dohányzás.

05-07 óra
vastagbél terület
Beindul a béltevékenység, ez a székletürítés optimális ideje.
Mire figyelmeztethet:
– rossz emésztés,
– székrekedés,
– rostszegény táplálkozás,
– kevés folyadékbevitel.

07-09 óra
gyomor terület
Ebben az időpontban optimális reggelizni. A gyomorműködés beindul, ekkor a legaktívabb az emésztés. Fontos, hogy mindig reggelizzünk, ha lehetséges meleget, hiszen a szervezetnek szüksége van az “üzemanyagra” a napi működéshez.
Mire figyelmeztethet:
– gyomorsav túltengés,
– gyomorfekély,
– reggeli hiánya.

09-11 óra
lép terület
Az immunrendszer működése alábbhagy, a lép kezd működésbe. Az agyi területek aktiválódnak, ez a legideálisabb időpont a tanulásra.
Mire figyelmeztethet:
– lép megnagyobbodás.

11-13 óra
szív terület
Szinte minden szervünk csúcsra járatva dolgozik. Ez a legjobb idő nehézfizikai munka végzésére és sportolásra. Csökken az agy teljesítménye. Dél körül fél óra pihenés ideális lenne mindenkinek.
Mire figyelmeztethet:
– szívgyengeség,
– szívinfarktus,
– szívbillentyű zavarok.

13-15 óra
vékonybél terület
A szervezet az összes energiáját az ebéd emésztésére fordítja, így ateljesítőképesség mélyponton van. Ebben az időszakban a fájdalomérzet is csökken, ezért érdemes ekkor fájdalommal járó kezelésre (pl. fogorvos) ellátogatni.
Mire figyelmeztethet:
– epepanaszok,
– vékonybél betegségek,
– epekő.

15-17 óra
hólyag terület
Ekkor érdemes a szervezetünket folyadékkal támogatni. Fontos, hogy cukor- és szénsavmentes innivalót fogyasszunk. Ilyenkor a szervezet újra aktívvá válik. Ideális az időpont sportoláshoz, munkához, tanuláshoz. Érdemes tehát a délelőtt megtanultakat most újra átnézni, így jobban rögzülnek.
Mire figyelmeztethet:
– felfázás,
– húgyhólyag problémák,
– vizelési problémák.

17-19 óra
vese terület
Az előző két órában elfogyasztott folyadékot most dolgozza fel a szervezetünk, de még most is fogyaszthatunk innivalót. Csökken a szívműködés, a vérnyomás és a vércukorszint.
A Távol-Keleten azt tartják, hogy a vese tárolja a csít, az életenergiát, ezért nagyon fontos, hogy ennek a területnek a védelmére nagy hangsúlyt fektessünk. Ilyenkor végezhetünk gyengéd, körkörös masszázst a veséinken, ezáltal felszabadítva az energiákat.
Mire figyelmeztethet:
– vesekő,
– vesegyengeség,
– vesegyulladás.

19-21 óra
vérkeringés területe
A szervezet beáll az éjszakai üzemmódba. Ilyenkor már ne fogyasszunk ételt, hiszen annak feldolgozása már másnapra marad.
Mire figyelmeztethet:
– érszűkület,
– rossz vérkeringés.

21-23 óra
idegi terület
A hármas melegítő ideje. Ez a nyugalom, a béke és az összebújás időszaka. Az összes szerv működése lelassul. A testnek alvásra van szüksége.
Mire figyelmeztethet:
– idegrendszer elváltozása.

23-01 óra
epe terület
Az egész test nyugalomban van, ez a mélyálom szakasza. Egyedül az epe és a máj dolgozik, az anyagcserén és a salakanyagtermelésen.
Mire figyelmeztethet:
– epekő,
– emésztési problémák.

Ha nap közben megpróbáljuk betartani ezeket az alapvető szabályokat, akkor egy sokkal harmónikusabb és kiegyensúlyozottabb életet tudunk élni.
Figyeljünk hát oda és hamarosan észrevehetjük, hogy életünk minőségibbé válik.

További szép napot nektek!

Üdv:
Csicsi

Érdekel az egészséges életmód, a finom receptek, a natúr kozmetikumok, a természetes gyógymódok? Csatlakozz zárt Facebook csoportunkhoz és oszd meg a tapasztalataidat, hogy mi is tanulhassunk belőle!

Itt tudsz csatlakozni: Fűben-fában egészség csoport a Facebookon

forrás: fubenfabanegeszseg.cafeblog.hu

ÉLŐ KORONAVÍRUS TÉRKÉP, ÉS STATISZTIKA MAGYARORSZÁGRÓL, ÉS A VILÁGRÓL! FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ ADATOK >>>>>

Hirdetés


Hirdetés betöltése...