Életmentő elixír méregből? A “gyönyörű oleander” kivonatának rendkívüli gyógyító hatása


Hirdetés

oleander

Nyáron és így késő ősszel nagyon sok erkély és terasz díszeként láttam ezeket a nagyra növő szép virágú növényeket, azonban azt már kevesebben tudják, hogy a mérgező cserje leveleiből elixír is készíthető. Történetünk a méregből gyógyszerré változtatható növényről szól, megismertetve annak félelmetes és egyben számunkra hasznos valóját.

Az 1960-as években egy török ​​orvos, név szerint H. Zima Ozel fedezett fel egy olyan ősi, természetes megoldást, amely öngyógyításra ösztönzi szervezetünket és egyben élettartam hosszabbító is. A gyakran “sivatagi rózsának” is nevezett oleander elképesztően hatékony a rák, HIV / AIDS, a hepatitisz C, asztma, epilepszia és bénulás ellen. A kivonat sikeresen gyógyít végső stádiumú daganatos betegségeket. Bár rendkívül jótékony számos súlyos betegség kezelésében, vegyük figyelembe azt a tényt, hogy az oleander rendkívül mérgező, ha nem megfelelően kezelik, ezért fokozott óvatossággal kell vele bánnunk.

Története és előnyei

Az első hivatkozásokat a 15. századból származó szövegekben találjuk, ahol a mezopotámiaiak megállapították, hogy az oleander kivonat kiemelkedő terápiás tulajdonságokkal bír. A nyugati Himalája lakói, az ókori rómaiak, görögök és az arabok is használták gyógyászati ​​tulajdonságait.

Két növényfaj tartozik az oleanderek rendjébe, a Nerium oleander és a Thevetia peruviana. Mindkettő tartalmaz szívglikozidokat, amelyek rendkívül mérgezőek nyers állapotban fogyasztva. Abban az esetben viszont, ha jól bánunk velük és a kivonatát helyesen készítjük el, rendkívül hasznosak lehetnek a betegségek kezelésében.

Dr. Edward R. Group III a Global Healing Center alapítója, igazgatója és kutatócsoportjának feje rengeteg kutatást végzett az oleander hatásaival kapcsolatban. 20 éve tanulmányozza már a természetes gyógyászati lehetőségeket és tart orvosképzéseket szerte a világon. Véleménye szerint:

“… A kivonat egyetlen összetevőjéről sem mondható el, hogy az egészségügyi előnyök egyetlen forrása lenne. Gyógyereje hatalmas “természetüzemének” összehangolt tevékenységéből származik, az összetevők rendkívül összetett egyesítéséből, kombinációjából. Ezek az összetevők együtt, szinergikusan serkentik az emberi immunrendszert.”

Dr. Group folytatja:

“Dél-Afrika kormánya jelenleg jóváhagyta az oleander kivonat HIV vírus elleni használatát. Hasonlóképpen sok egyetem és intézmény halad az afrikai kormány nyomdokain, és rákos betegek számára támogatja a kivonat használatát. “

2011-ben a Federal Drug Administration (FDA) arra a következtetésre jutott, hogy az oleander kivonata biztonságosan használható a rák kezelésében. A húgyhólyag-, vastagbél-, emlő-, hasnyálmirigy-és vastagbélrák kedvezően reagál a kivonatra.
Dr. Group viszont figyelmeztet:

“Bár az oleander számos gyógyító tulajdonsággal rendelkezik, a növény erősen mérgező! Nyersen sosem fogyasztható. Egy nyers levél annyi mérget tartalmaz, hogy egy kisgyermek meghalna tőle.. . . Számos esetben történt már mérgezés és halál az oleander levél, levél tea és annak kivonatai fogyasztása után. A virágából készült méz és nektár is rendkívül veszélyes az egészségre. “

 

Forrás:naturahirek.hu

Hirdetés
Hirdetés betöltése...