Életkorod szerint, ennyi alvásra van szükséged! Nézd meg a táblázatot!


Hirdetés


Az alváskutatok készítettek egy táblázatot, amiből megtudhatjuk, hogy melyik életkorban, mennyi alvás lenne az egészségünknek a legmegfelelőbb. Ahhoz, hogy szervezetünk optimálisan működjön, az alábbi táblázatban szereplő alvási időket kellene “betartani”… Ez persze sajnos a mai rohanó, stresszes világban gyakran nem “megoldható”…

A táblázat a következőképpen néz ki. A kép alján rajzokkal, és számokkal jelölik  az adott életkort! ( 0-3 hónapos,…. 65 év felett )… A grafikon közepén a kék színű adatok mutatják az ideális mennyiséget! Mint látjuk, ez a kor előrehaladtával folyamatosan csökken. Míg egy újszülöttnek 14-17 óra az ideális, 65 éves kor felett már elegendő 7-8 órát aludni.

Az e fölötti, illetve alatti világosabb kék adatok, a még elfogadható tűréshatárt mutatják. A maradék sárga mezők, pedig már az egészségre káros alvási mennyiséget adják meg! Igen, jól látják. Tulajdonképpen a túl sok alvás sem ideális. Bár ezt nem is igazán tudnánk “szándékosan” előidézni, hisz egy adott idő után mindenféleképpen felébrednénk! ( elvileg )

STREPchanges_1

Szerző: diabetika.hu

Hirdetés


Hirdetés betöltése...