Elég betelefonálni a nőknek, hogy “azokat” a napokat élik, és törvényesen jár a szabadság!


Hirdetés


A dolgozó nők havonta egy nap szabadnapot kapnak, amikor a legrosszabb napjaikat élik meg a menstruációjuk miatt, még csak előre bejelenteniük sem…

A dolgozó nők havonta egy nap szabadnapot kapnak, amikor a legrosszabb napjaikat élik meg a menstruációjuk miatt, még csak előre bejelenteniük sem kell, hogy mikor szeretnék felhasználni ezt az egy szabadnapjukat és amelyik munkavállaló ezt nem engedi meg a nőknek azt a megbüntethetik. Hivatalosan Anyák Napjának nevezik az így kivehető szabadnapot, de természetesen nem csak anyák jogosultak rá.

girls

A nőknek elegendő csupán reggel betelefonálniuk, hogy nem mennek dolgozni. Ezzel a törvénnyel Zambia beírta a nevét a történelembe, hiszen ők lettek az első ország a világon akik ezt engedélyezték.

A BBC cikkéből az is kiderül, hogy az országban komoly vitákat vált ki a törvény, többek között azért, mert a kritikusai szerint egyébként is túl sok munkaszüneti nap van a 16 milliós Zambiában, mások pedig azért támadják, mert nem elég egyértelmű a szabályozás.

Az Afrika déli részén fekvő egykori brit gyarmat, Zambia 1964-ben vált függetlenné, és egy időben a legstabilabb gazdaságú országok közé tartozott a kontinensen, de az utóbbi években válságba került, és jelenleg az IMF-fel tárgyal gazdasági mentőcsomagról.

Hirdetés


Hirdetés betöltése...