Elárulta a lángos receptjének titkát a dédnagymama!


Hirdetés

A fokhagymás tejfölös, sajtos lángos nálunk örök kedvenc! Nem tudok annyit sütni, hogy ne fogyjon el! :)

dednagymama-langos-receptje-most-megtudhatod-a-titkat-500x296

Hozzávalók:

  • csipet cukor
  • 20 g élesztő
  • 2 kanál liszt
  • 4 kanál langyos víz
  • 1 kg liszt
  • 150 g burgonya
  • 25 g só
  • víz

Elkészítése:

Az alábbi receptben leírt kenyértésztából:

Burgonyás házikenyér

 

A finom házikenyérnél nincs is csodásabb! A pékségben sajnos nem kapsz ilyet! Gyakran megsütöm, hogy a gyerekek is tudják, milyen az igazi házikenyér!

Hozzávalók:

  • csipet cukor
  • 20 g élesztő
  • 2 kanál liszt
  • 4 kanál langyos víz
  • 1 kg liszt
  • 150 g burgonya
  • 25 g só
  • víz

Elkészítése:

20 g élesztőből, 2 kanál lisztből, csipetnyi cukorból és 4 kanál langyos vízből kovászt készítünk. Ha a kovász megkelt, széles tálban összedolgozzuk 1 kg előzőleg meleg helyen tartott, megszitált búzaliszttel, beledolgozunk 150 g héjában főtt, hidegen megreszelt burgonyát, 25 g sót és ha szeretjük, ízlés szerinti köménymagot. Langyos vízzel se kemény se lágy tésztát gyúrunk belőle és addig dagasztjuk, amíg a tészta a kezünkről leválik. Akkor liszttel meghintve, kendővel letakarva három-négy órahosszat kelesztjük. Ezután cipót formálva belőle, liszttel meghintett langyos sütőpléhre tesszük, és letakarva újra kelni hagyjuk. Forró sütőben megsütjük, majd onnan kivéve vízzel jól megkenjük, és néhány percre visszatesszük a sütőbe, hogy megszáradjon.

 

annyi cipót formálunk, ahány lángost akarunk. Serpenyőben zsiradékot (zsírt, olajat) forrósítunk, és ujjnyi vastagra kinyújtott, két helyen bevagdosott lángosokat szép pirosra sütjük. Megsózzuk őket és azon forrón tálaljuk.

forrás: ketkes.com

Hirdetés
Hirdetés betöltése..