Eláruljuk, miért nem sikerül igazán finomra, ropogósra a sült krumplid! Íme 6 titok, amiket neked is ismerned kell!


Hirdetés

Ha jobban szereted a sült krumplit otthon, te magad elkészíteni egész burgonyából, de valamiért mégsem marad ropogós, akkor jól figyelj, mert sokat tanulhatsz most!

Elárulunk neked 6 olyan remek trükköt, amivel úgy készíthetsz otthon te magad is sült krumplit, hogy az végig ropogós és ízletes marad, miközben megőrzi a házias ízvilágát.

hazi-sult-burgonya-6-titka

Lássuk, mire kell figyelned!

1. Burgonya

Ha eddig sosem nézted meg, milyen krumplit vettél, akkor itt az ideje, hogy vásárláskor előnybe részesítsd, amire rá van írva, hogy sütni való. A burgonyaábécéből az “A” jelölésűt vásárold, ha finom sült krumplit szeretnél készíteni.

2. Sütőpapír

A hasábokra vágott krumplit sütheted sütőben, egyszerűen sütőpapíron, olajozva, sózva, és ha szereted, akár rozmaringgal, fokhagymával megszórva.

3. Szeletelés

Nem kell ragaszkodnod a megszokott hasábburgonya-formához, ma már rengeteg különféle formát tudsz készíteni: a spirálvágón keresztül, az uborkagyalun át kisebb sütiformákat felhasználva tudod érdekessé, változatossá tenni a sült krumplit.

4. Ízek

A megszokott sózás helyett használj gombás sót, vagy vargánya port. A megsült krumplira tehetsz citromhéjjal feldobott sót, vagy akár fokhagymásat, amihez éppen kedved van. Nyugodtan kombinálj és próbálj ki szokatlan ízeket is, használj hozzá fűszernövényeket, vagy más országokban használt fűszereket akár.

5. Fűszerek

A sütőolajba tegyél 1-2 babérlevelet amikor sütöd a krumplit. Nagyon érdekes íze lesz a sült krumplinak tőle.

De nagyon finom lesz a sütőben sült burgonya, ha előtte megforgatod pirospaprika, mustár, bors keverékében. Ne hagyd benne túl hosszú ideig, mert intenzív lesz az íze.

6. Mártás

A jól megszokott sós-olajos ízhez társuló ketchupot felejtsd el! Használj új szószokat. Mondjuk egy remek sült hagyma-krémet, citromos majonézt, vagy egy nagyobb darabokra tört fekete bors mártást.

Az ízlelőbimbóid biztosan élvezni fogják!

forrás: tudasfaja.com

Hirdetés
Hirdetés betöltése...