Egyszerű a fogyás oregano olajjal


Hirdetés


ÉLŐ KORONAVÍRUS TÉRKÉP, ÉS STATISZTIKA MAGYARORSZÁGRÓL, ÉS A VILÁGRÓL! FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ ADATOK >>>>>

 

undefinedLe szeretne fogyni? Az új kutatás azt mutatja, hogy az oregánó ígéretes megoldás lehet az elhízás és a súlygyarapodás megakadályozásában. A Wellness Resources szerint, a vizsgálatban részt vevő egereket magas zsírtartalmú étrenden tartották, hogy rábirják őket az elhízásra. De azoknál az egereknél, akik oregano olajat is kaptak, kisebb súlygyarapodást mértek a kutatók, mint azoknál, akik nem kaptak olajat.

Az oregano olaj aktív hatóanyagát, a karvakrolt, az egerek fele kapta. 0,1 százalék karvakrolt kaptak étrendjük részeként, míg a többi egér semmit. Azok az egerek, akik nem kaptak karvakrolt, lényegesen nagyobb súlygyarapodással számolhattak. Ezen túlmenően, azoknak az egereknek a vérében amelyek kaptak karvakrolt, alacsonyabb vér lipid szintet mértek, beleértve a koleszterint és a trigliceridek szintjét.

A kutatók szerint a karvakrol csökkenti a gyulladást, és mivel az elhízást részben a fehér zsírszövet gyulladása okozza, csökkenti vagy kiküszöböli ezt a hozzájáruló tényezőt.

Azok számára, akik kiegészítésként szednék, az ajánlott mennyiség 3-4 oregano olaj kapszula naponta.

Más, kókuszolajról szóló kutatás kimutatta, hogy a kókuszolaj segít a zsigeri zsír ( a belső szervekre lerakódott zsír) lebontásában. A kókuszolajat régebben nem ajánlották fogyasztásra magasabb telített zsírtartalma miatt, embereken végzett tanulmányok viszont kimutatták, hogy a kókuszolaj valójában csökkenti a hasi zsír mennyiségét. Egy esetben, egy csoport nő 2 evőkanál kókuszolajat kapott naponta 12 héten át, míg a másik csoport semennyit. A kókuszolaj csak egy megoldás arra, hogyan lehet a zsigeri zsírt lefaragni a hasról.

Az oregánó olajról azt is kimutatták már a korábbi tanulmányok, hogy gyulladáscsökkentő hatással is rendelkezik, beleértve az ízületi gyulladást is. Az is említésre méltó, hogy ígéretes hatással van a hangulatváltozások és az ételek utáni sóvárgás csökkentésére, mert növeli a dopamin szintet. Valamint jelentős az antimikrobiális hatása Salmonella és E. Coli baktériumok ellen is.

Továbbá, javitja a máj és a vastagbél biológiai funkcióit.

Megtalálható bioboltokban és online.

 

Forrás:Zsuzsanna Smith

ÉLŐ KORONAVÍRUS TÉRKÉP, ÉS STATISZTIKA MAGYARORSZÁGRÓL, ÉS A VILÁGRÓL! FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ ADATOK >>>>>

Hirdetés


Hirdetés betöltése...