Egy magyar kórházban, átmegy a sugárzás a védő köpenyeken! Életveszélyes is lehet!


Hirdetés


ÉLŐ KORONAVÍRUS TÉRKÉP, ÉS STATISZTIKA MAGYARORSZÁGRÓL, ÉS A VILÁGRÓL! FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ ADATOK >>>>>

444 értesülése szerint a Péterfy Kórház dolgozói az Országos Atomenergia Hivatalhoz fordulnak, mert véleményük szerint a sugárzásvédelmi felszereléseik vagy hiányoznak, vagy olyannyira elöregedtek, hogy praktikusan semmire sem jók.

Miután a kórház elküldte az alkalmazottakat sugárvédelmi oktatásra, páran a gyakorlatba is átültették a tanfolyamon tanultakat. Például az ólomköpenyeket, aminek elvileg ki kéne védenie a műtétek során nap mint nap használt röntgensugárzást, próbaképpen a röntgengép alá tették.

MINT KIDERÜLT, ÚGY MEGY ÁT RAJTUK A SUGÁRZÁS, MINT KÉS A VAJON.

Ennek oka, hogy az ólomkötények már elöregedtek, berepedeztek, vagyis elhasználódtak. Emellett sok más kiegészítő egyszerűen hiányzott. Nem volt pajzsmirigyvédő, szemüveg és kesztyű. Ezek nemcsak az egészségügyi ellátószemélyzet egészségét védenék, de a betegét is. Már ha lennének.

A kezdeti meglepetések alaposabb vizsgálatot eredményeztek, és például fény derült arra, hogy a Péterfyhez tartozó Manninger Jenő Baleseti Központnak már két éve lejárt a sugárvédelmi szabályzata. Talán nem meglepő, hogy ezek a hiányosságok jogszabályt sértenek. Sugárvédelmi szabályzat hiányában például

EGYETLEN MŰTÉTET SEM LEHET TÖRVÉNYESEN ELVÉGEZNI, AMELYBEN A RADIOLÓGIÁNAK BÁRMIFÉLE SZEREPE VAN.

ÉLŐ KORONAVÍRUS TÉRKÉP, ÉS STATISZTIKA MAGYARORSZÁGRÓL, ÉS A VILÁGRÓL! FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ ADATOK >>>>>

Hirdetés


Hirdetés betöltése...