Hirdetés
Az Arany Tej egy csodálatos ital, ami rendkívüli előnyöket nyújt. A fő összetevő ebben a receptben a kurkuma, aminek számos jótékony hatását egyre több kutatás igazol.
A kurkuma kurkumint tartalmaz. Ez egy polifenol, ami elsődlegesen aktív komponensnek lett beazonosítva, és ami több, mint 150 tényleges gyógyhatást tud felmutatni, mint például antioxidáns, gyulladásgátló és rákellenes tulajdonságok.
További előnyök:
– Gyulladáscsökkentő, antioxidáns, antiszeptikus, fájdalom csillapító
– Erősíti az immunrendszert
– Anti-karcinogén
– Segít fenntartani a koleszterin szintet
– Elősegíti az egészséges emésztést
– Máj méregtelenítő
– Szabályozza az anyagcserét és a testsúlyt
– Vérnyomás szabályozó hatású
– Emlékezés és agyi funció javító
– Neurológiai rendellenességek ellen hatékony
– Szabályozza a triglicerideket
Átfogóbb kutatások szerint a szájon át adott kurkumin legalább 90 százaléka kárba vész, fel sem szívódik. Fekete borsot hozzáadva a kurkumához vagy kurkumával ízesített ételekhez, ezerszeres hatékonyságú növekedést érhetünk el a kurkumin felszívódásban, amit a bors piperin elnevezésű csípős összetevőjének köszönhetünk.
Tehát a fekete bors és a kurkuma keverékével hatékonyan növelhető a test kurkumin felszívódó képessége! Ennek a hatásnak az eléréséhez egy kiváló receptet használhatunk, amit arany tejnek neveznek.
Arany tej készítése:
Első lépés – Kurkuma paszta elkészítése
Összetevők:
– ¼ csésze kurkuma por
– ½ teáskanál őrölt bors
– ½ csésze szűrt víz
Elkészítés:
Keverjük jól össze a hozzávalókat egy kisebb serpenyőben. Közép magas hőfokon addig keverjük, amíg sűrű paszta állagú nem lesz. Ez nem tart sokáig, úgyhogy nem érdemes magára hagyni. Hagyjuk kihűlni a keveréket, amit egy kis üvegben a hűtőben tartunk.
Második lépés – Arany Tej
Összetevők:
– 1 csésze mandulatej vagy kókusztej
– 1 teáskanál kókuszolaj (lehet mandulaolaj, olivaolaj…)
– ¼ teáskanál vagy több kurkuma paszta (ízlés szerint)
– Méz
Elkészítés:
Keverjük össze a hozzávalókat egy serpenyőben, kivéve a mézet. Közepes lángon állandó keverés mellet melegítsük, de ne hagyjuk felforrni. Utána mézet adhatunk hozzá ízlés szerint. Visszahűlt állapotban tálaljuk. Fogyasszuk akár fahéj hozzáadásával, gyümölcskarikákkal díszítve.
forrás: tudnodkell.info