Egy hihetetlen hatásos hajvíz recept, az egészséges hajért ( Csalán-tormalevél-fűzfakéreg )


Hirdetés


Ezt a receptet, illetve a linket mailben kaptam. Mivel csalán és almaecet a fő összetevő, mindenképp ki kellett próbálni 🙂 De mivel hétvégén fűzfaágak kerültek a tulajdonomba, szárítás céljára, emiatt a fűznek is utánanéztem alaposabban. Megtudtam, hogy hajhullás elleni hajvizekbe is jó. A tormalevél mellett.

Szóval, ahogy én csináltam:
3 csalán levelei, a felső, bimbós rész a szárral együtt
1 nagy tormalevél
5 db 8-10 cm friss, pár órát száradt fűzfakéreg (teljesen szárazon lesz az igazi)
400 ml almaecet

 Az almaecetet forraltam, majd a felaprított levelekre öntöttem.

Fakanállal segítettem neki, hogy ellepje a leveleket, és lefedve állni hagytam 10 percig.

Majd leszűrtem, megvártam hogy lehűljön, és flakonba tettem.
Hajmosás után ezt öntöttem a hajamra, 2 dl-t. Közben a hajam és fejbőröm alaposan átmasszíroztam, és a kádban ülve hagytam hogy kicsit lecsöpögjön. Ekkor szárazra töröltem, és ennyi volt. A hajam magától szárad.

Kicsit ecetes tormaillata volt, de mire megszáradt, eltűnt. A torma miatt csípte is a fejbőröm, de nem nagyon, épp annyira, hogy érezzem, valami dolgozik ott. Mivel a hajhullás ellen ilyesmi kell: a vérellátás felturbózása, a hajhagymák működésének serkentése.

Ha nem hozzáférhető a tormalevél vagy a fűzfakéreg, akkor simán csalánból is elkészíthető. 2 marék friss, illetve 1 marék szárított csalánlevélhez kell 250 ml gyümölcsecet. 

A hajam ma minden eddiginél jobb állagú. Kíváncsian várom, hány napig lesz vállalható minőségű, de ha az eddigi 2 napnál többet bír, már jó.

A hajvízzel kapcsolatban:
mint minden házi módszernek, ennek is idő kell, nincsenek egy perc alatt létrejövő csodák. Idő kell egy-egy gyógynövénynek, míg igazán kifejti a hatását. Emellett számít hogyan táplálkozunk, milyen vegyszereket kenünk magunkra, mivel mosunk, mivel illatosítjuk magunkat, és még annyi minden!

Tehát sok év méregfelhalmozását nem fogjuk egy hajmosással, de lehet hogy egy egész évivel sem eltüntetni, megoldani, de a türelem és kitartás mellett itt is fontos, hogy minden téren megszabaduljunk a testünket mérgező anyagok további bevitelétől.

Szerző: Heni P.

Hirdetés


Hirdetés betöltése...