Egy hatásos módszer, amivel meggyógyíthatod a hát- és derékfájás


Hirdetés

Sajnos ma már egyre több embernek fájdul meg a háta, vagy éppen a dereka, mondhatni népbetegség az ehhez hasonló kellemetlen érzés. Régebb a korosodó személyek panaszkodtak csak, hogy itt meg ott fáj, ma már viszont az ülőéletmódnak köszönhetően a fiatalabb generáció, sőt már a több kilós terhet cipelő diákság körében is felütötte fejét a probléma.

McKenzie-terápia

A McKenzie terápia lényege, hogy csontokból, ízületekből, porcokból álló testszerkezetet egy speciális mozgásgyakorlat segítségével ismét a helyes tartásra kényszerítse, hiszen idővel elmozdulhatnak például a gerinccsigolyák, ízületi gyulladás is jelentkezhet.

A terápia során megkeresik azt a mozdulatsort, amely segítségével minden komponens visszakerül rendeltetési helyére, így a sugárzó, szorító fájdalom is megszűnik. A rossz testtartásért a gyenge izomzat is felelős, így a gerinc nem a megfelelő helyzetben helyezkedik el, ez a szövetekre is rossz hatással vannak, megnyúlnak és kialakul a fájdalom.

A szakember először is alapos mozgásszervi vizsgálatot végez, és beazonosítja a fájdalom okát. Ezután következnek a gyakorlatok, amelynek során a beteg és az orvos figyeli, hogy a mozdulatoknak mennyire okoznak fájdalmat, majd kialakítják a személyre szabott mozgásterápiát.

Forrás: http://twice.hu/eletmod/egy-hatasos-modszer-amivel-meggyogyithatod-a-hat-es-derekfajas

Hirdetés
Hirdetés betöltése...