Egy filmrendező napi 40 teáskanál cukortól drogos lett, amit diétás és egészséges élelmiszerekkel vitt be a szervezetébe!


Hirdetés


ÉLŐ KORONAVÍRUS TÉRKÉP, ÉS STATISZTIKA MAGYARORSZÁGRÓL, ÉS A VILÁGRÓL! FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ ADATOK >>>>>

Végre bi­zo­nyí­ték ­erejű film ké­szült arról, hogy a kereskedelem által forgalmazott, egészségesnek kikiáltott élelmiszerekben található rejtett cukor miatt egy fiatalember majdnem életét vesztette. A fő­sze­replő 60 napig csak úgy­ne­ve­zett di­é­tás, vagyis ala­csony zsír­tar­talmú éte­le­ket fo­gyasz­tott. Kiszámolták, hogy napi 40 teáskanálnak megfelelő cukor jutott a szervezetébe úgy, hogy nem evett cukrot! A vég­ered­mény megrázó! 

Nagyon régóta papolunk arról, hogy a cukor méreg! Számtalan olyan olvasónk van, aki leállt róla, és csodás gyógyulásokról számolt be nekünk.Damon Gameau az ellenkezőjét tette. Csak látszólag nem evett cukrot, de továbbra is fogyasztotta az élelmiszeripar által egészségesnek titulált zsír és kalóriamentes ételeket. A saját testét használta a kísérletben, amely során 60 napon keresztül minden nap 40 teáskanálnyi cukrot evett meg. Nem közvetlenül, hanem rejtett cukrot tartalmazó élelmiszerekkel, amelyek közül többet egészségesnek tituláltak, kimondottan diétához ajánlották, és sok közülük úgynevezett “light” terméknek volt titulálva.

A film előtt alapvetően egészségesen, odafigyelve és cukormentesen táplálkozott. A kísérlet után viszont komoly hízásról, egészségromlásról és a kábítószerhez hasonló függőségről számolt be.

A 60 napos forgatás alatt csak light joghurtot, müzliszeletet, gabonapelyhet, diétás kenyeret, zsírszegény felvágottalakat és egyéb, ún. “light” élelmiszereket evett. Hallgatott az élelmiszerek címkéjére, és mindent bátran fogyasztott, amit diétásnak, fogyókúrásnak, egészségesnek vagy “light”-nak reklámoztak. Sajnos a legtöbb esetben – annak ellenére, hogy a címkére odabiggyesztik a vevőcsalogató kulcsszavakat – ezekben a termékekben a szénhidráttartalmat egyáltalán nem csökkentik. Ez pedig ahhoz vezet, hogy a cukor minden káros hatásával szembesül az, aki ezeket megeszi: elhízás, inzulinrezisztencia, cukorbetegség, szénhidrát anyagcsere zavar, hasnyálmirigy problémák.

Sajnos lehetetlen megkerülni a cukrot, hisz a bolti élelmiszerek szinte mindegyike tartalmazza, sok esetben ízfokozóként. Tudtad, hogy még a virslinek és májkrémnak is van cukortartalma? Mert nemcsak az édességek, a tejtermékek, a reggeliző pelyhek, de a szószok többsége, a kenyér, sőt még a legtöbb húsáru is tartalmaz cukrot.

A rendező több interjúban is kifejtette már a véleményét:

“Mindez az iparszerű élelmiszergyártás nagy trükkje, hiszen a cukor úgy hat a szervezetünkre, mint valamilyen kábítószer. Rászoksz, megszereted, és aztán szükséged van rá minden nap. Ha pedig nem eszel cukrosat, pokoli éhesnek érzed magad, és ölni tudnál egy kis cukros kajáért. Rászoktattak bennünket a cukorra, csak azt nem mondják meg, hogy mindez mivel jár. Pedig már vezető tudósok is állítják, hogy a cukor a felelős a legtöbb modern kori betegségünkért: cukorbetegség, szívbetegség, rák. Miért van az, hogy a cukor egyértelmű hibáztatása e bajokért hivatalosan nem akar megszületni? Megelégeltem a cukor-ügyi népbutítást, ezért forgattam filmet a cukor döbbenetes romboló hatásáról, hogy kinyissam az emberek szemét.”

Az ausztrál filmrendező korábban, cirka hat éven keresztül kimondottan egészségesen táplálkozott. Ahogy ő mondja magáról: szervezete “cukor-tiszta” volt. Ezt megelőzően, huszonéves fiatalként ő is úgy élt, mint a többiek: kóla, hamburger, csokoládé, sör. A változást, a változtatás igényét számára a szerelem hozta el, új párja ugyanis ragaszkodott az egészséges életmódhoz. A szerelem pedig nagy úr, tehát változtatott a szemléletén. Miután pedig kitisztult a cukortól a szervezete, mintha új életet kapott volna! Megtapasztalta, mi a különbség a cukorral átitatott és a tiszta élet közt. Épp ezért nem érti, miért etetik cukorral az embereket, miért betegítik szántszándékkal milliók életét és miért nem lép végre valaki?! Mivel csak az agyonhallgatást tapasztalta, elhatározta, hogy a maga eszközeivel szembesíti a világot azzal, hogy mi is zajlik valójában, így született a Cukorfilm ötlete.

Nehéz kitörni a cukorfogyasztás börtönéből

Damon Gameau a forgatás idejére megszakította egészséges életmódját, ésminden egyes nap ugyanannyi cukrot evett, mint az átlagemberek – napi 40 teáskanálnyit. Két hónap alatt közel 10 kilót hízott, s testzsír aránya mintegy 7 százalékkal növekedett, derekának kerülete pedig jó 10 centivel nőtt. Ez nem is lenne meglepő, ha szó szerint cukrot zabált volna, de nem! A filmrendező ugyanis kimondottan egészségesnek mondott, csökkentett zsírtartalmú élelmiszereket fogyasztott: sovány joghurtokat, müzli szeleteket, egészségesnek mondott gyümölcsleveket.

A rendező így számolt be tapasztalatairól:

“Étkezések után egy rövid ideig minden rendben lévőnek tűnt, 40 perc után viszont szabályosan bezuhant a szervezetem. Türelmetlen és feszült lettem, nem tudtam normálisan koncentrálni többé, újra ennem kellett valami cukrosat. Ez egy ördögi kör, ha létezni akarsz, cukrot kell enned, és ez így megy egész nap. Képtelen voltam normálisan aludni, reggelente mindig morcosan és kialvatlanul ébredtem. Csak úgy tudtam magamhoz térni, ha ettem valami kis édeset.”

A rendezőnek meggyőződése, hogy a cukor folyamatosan enyhe mérgezésben tartja a szervezetet. Elmondása szerint nehezére is esett ennyi cukros élelmiszert elfogyasztania nap mint nap, de hajtotta a bizonyításvágy. Közben folyamatosan orvosi kontroll alatt ált, adott vérmintát, és elemezték az eredményeit. A romlás egyértelmű volt.

“Miután ismerem az ok-okozati összefüggéseket, a 60. nap után könnyen lejöttem a cukorról. De az emberek többsége képtelen kiszállni az ördögi cukorkörforgásból. Ha jön a falásroham, tömik magukba a cukros élelmiszereket, és közben fogalmuk sincs arról, hová vezet ez az egész!”

A rendező szerint több mint aggasztó, hogy életünkben a cukor, azaz az édes íz egyértelműen a pozitív érzelmekhez kötődik.

“Édességgel motiváljuk a gyereket, édességgel jutalmazunk. Szerelmi csalódás után is leginkább édességgel vigasztalódunk. A cukor a kultúránk része, és meggyőződésem, hogy a modern kori betegségekért igenis a cukor felelős! A filmmel mégsem azt akarjuk üzenni, hogy soha senki ne egyen édességet.” – hangsúlyozza Damon Gameau, aki szerint olykor lecsúszhat egy kis fagyi, a mama sütije vagy éppen pár kocka finom csokoládé.

“Ezzel ugyanis nincs is gond, a tiltás amúgy sem hozna eredményt. A filmmel arra szeretnénk rámutatni, hogy akaratunkon kívül milyen sok cukrot eszünk minden nap! Kis odafigyeléssel ezen lehetne változtatni! Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) szerint az emberi szervezet napi 6 teáskanálnyi hozzáadott cukrot tud egészségkárosodás nélkül feldolgozni. Ehhez képest felmérések szerint naponta átlagosan 40 teáskanálnyi cukrot eszünk meg. Ez félelmetes! Én magam például nagyon odafigyelek, hogy a napi 5-10 teáskanálnyi mértéken belül maradjak.”

Jó, ha tudod, hogy a cukortöbbletet általában nem is az étellel, hanem elsősorban az innivalóval juttatod a szervezetedbe. Számtalan egészségesnek kikiáltott gyümölcsital és palackozott tea és energiaital tartalmaz káros cukrokat.

Felhasznált irodalom: http://ripost.hu/cikk-sokkolo-cukorkiserlet/?source=hirkereso

ÉLŐ KORONAVÍRUS TÉRKÉP, ÉS STATISZTIKA MAGYARORSZÁGRÓL, ÉS A VILÁGRÓL! FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ ADATOK >>>>>

Hirdetés


Hirdetés betöltése...