Egészségesnek hitt ételek


Hirdetés


Nap mint nap fogyasztunk olyan élelmiszereket, melyekről úgy gondoljuk, hogy egészségesek, és közben még sem teljesen jótékonyak a szervezetünk számára. Sok esetben az agyonreklámozott termékek azok, melyek nem is biztos, hogy annyira egészségesek. Nézzünk néhány élelmiszert, melyek talán sokkal jobb színben vannak feltüntetve.

A gyümölcsjoghurtot igencsak ajánlgatják reggelire, de ez csak akkor egészséges, ha a natúr joghurthoz otthon, mi magunk vagdaljuk hozzá a gyümölcsöket. A bolti változata sokszor agyoncukrozott, pépes, gyümölcsnek nevezett masszát tartalmaz.

A korpás muffin is az egészségesnek vélt eledelek közé tartozik, azonban gyorsan megváltozik róla a véleményünk, ha figyelembe vesszük azt, hogy 400 kalóriát és 15 gramm zsírt tartalmazhat. Hogy egészségesebb legyen legalább a hozzávaló cukrot cseréljük le nyírfacukorra.

Az egyik kedvencemről, a halrudacskáról is kiderült, hogy ott szerepel a tiltólistán, ugyanis halreszelékből és más hozzáadott adalékanyagból áll össze. A szakemberek azt ajánlják, hogy inkább fogyasszuk filé formájában a halat. Azért azt megjegyezhetjük, hogy már vannak olyan halrudacskák is, melybe beleharapva nem egy szójapástétomra találunk, hanem szép fehér halhúsra.

Télen a lekvárra nem tekinthetünk úgy, mintha azzal helyettesíteni tudnánk a gyümölcsszükségeltünket. Ahhoz, hogy több ideig elálljon nem kevés cukrot és tartósítószert tesznek bele. Inkább készítsünk mi magunk lekvárt, és ha már mindenképp szükséges, egészségesebb cukrot, például xilitet adagoljunk hozzá.

Forrás:http://twice.hu/eletmod/egeszsegesnek-hitt-etelek

Hirdetés


Hirdetés betöltése...