Hirdetés
Miért készítsünk házi majonézt? Amíg a bolti egy olcsó megoldásnak igérkezik, tudnunk kell azt róla, hogy az összetevők közt olyanok szerepelnek, mint: szójabab- vagy növényi olaj, tartósítószerek és más vegyi anyagok. A házi majonéz viszont tele van fehérjével és jó zsírokkal, az íze pedig verhetetlenül fennséges! A házi majonézt könnyű elkészíteni, tonhal vagy csirkesaláta adalékaként kiváló lehet. Lehetőleg organikus vagy bio alapanyagokat használjunk.
Egészséges házi majonéz
Egy egyszerű és egészséges házi majonéz recept olíva-és napraforgó olajjal.
Előkészítési idő: 5 perc
Összetevők:
500 ml napraforgó olaj
200 ml olíva olaj
2 nagy tojás
2 nagy tojássárgája
1 teáskanál méz
1 teáskanál tengeri só
1 teáskanál Dijon mustár
1 teáskanál tormakrém
1 frissen facsart citrom leve
15 ml almaecet vagy vörösbor
Elkészítés:
- Az eceten kívül minden hozzávalót beleöntünk egy keverőtálba.
- 2o másodpercig állni hagyjuk. Hozzáadjuk az ecetet.
- A botmixert a keverőtál aljára helyezzük.
- Alacsony fokozaton tartsuk ott egy helyben a mixert 10 másodpercig. Másik 10 másodpercig lassú körkörös mozdulatokkal keverjük az összetevőket a tál alján. Kezdjük el felemelni a botmixert a keverék fél magasságáig, addig, amíg az láthatóan besűrűsödik. Most fel-le mozgatva a mixerrel összekeverjük a masszát, úgy hogy a maradék olaj is jól bedolgozódjon. És kész is a saját készítésű, egészséges majonézünk! Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Forrás:naturahirek.hu