Egészséges és még fogyaszt is! – A káposztaleves







Hirdetés betöltése…

A leves egészségünk megőrzésének egyik leghatásosabb fegyvere. Az őszi hidegben nincs is jobb egy forró levesnél, ami átmelegíti a testedet, laktat, mégsem hizlal és még egészséges is. Sokan nem is tudják, hogy mennyire hasznos, pedig a leves beindítja a vérkeringést, serkenti az anyagcserét, valamint tele van vitaminokkal és ásványi anyagokkal.

A leves jótékony hatásai
Ha kételkedünk ebben, gondoljunk csak arra, hogy mennyi mindent főzünk bele egy jó húslevesbe vagy zöldséglevesbe. Bár a beletett borsó, répa, zeller, hagyma és egyéb összetevők elvesztik ropogós állagukat, a bennük lévő tápanyagok és vitaminok belefőnek az lébe.
Nem véletlen, hogy az orvosok a betegeknek sok pihenést, teát és egy jó húslevest ajánlanak. A folyadék sokkal gyorsabban szívódik fel a szervezetünkben, mint a szilárd táplálék, azonban sokkal jobban laktat is, mivel eltelíti a gyomrot. A meleg leves fokozza a vérkeringést és beindítja az anyagcsere-folyamatokat is, ami nagy segítséget nyújt abban, hogy a szervezetünkből kiűzzük a méreganyagokat.
A káposztaleves
A savanyú káposzta amellett, hogy tele van C-vitaminnal – amire a hideg őszi és téli hónapokban fokozottan szüksége van a testünknek –, az egyik legoptimálisabb fogyasztószer. Hatékonyságának oka, hogy úgynevezett nullkalóriás étel, mivel elfogyasztása és megemésztése több kalóriát éget el, mint amennyi a káposztában megtalálható. Nemcsak feltölti a szervezetedet vitaminokkal, hanem ki is pucolja a testedben lerakódott méreganyagokat, ezért ha ésszel csinálod a fagyos időkben is kicsattansz majd az egészségtől! Fontos, hogy a káposztán alapuló káposztaleves-diétát maximum egy-két hétig ajánlott tartani, mert ezt követően már csak felesleges tápanyagmegvonás lenne!
Káposztaleves hozzávalói és elkészítése:
·         egy nagy fej káposzta apróra vágva
·         hat fej vöröshagyma
·         1 vagy 2 kis konzerv paradicsompüré
·         2 zöldpaprika
·         2 sárgarépa
·         2 zellergumó
·         leveskocka
·         petrezselyem apróra vágva
Az elkészítése nem túl nehéz. A hozzávalókat apróra vágjuk, majd felöntjük vízzel. Ezt követően hirtelen felforraljuk, majd körülbelül fél órán át főzzük.
Forrás:Kovács Kinga
Elhízás: az anyák felelőssége is
Mennyire veszélyes a fogamzásgátló?



Hirdetés
Hirdetés betöltése...
Hirdetés

Zsírégető leves minden napra – gyors fogy... Ha sürgősen szeretnél leadni pár kilót, akkor érdemes kipróbálnod ezt a diétát, melyet általában szívbetegeknél alkalmaznak műtét előtt, ha gyors súlycsökkentésre van szükség. Ez a diéta igen hatásos, de elég drasztikus, ezért csak végső esetben vágj bele, ha úgy érze...
Zöldborsó előnyös tulajdonságai Zöldborsó - tudományos nevén ( Pisum Sativum ) 78%- víz, 5,50%- cukor, 5 %- rost, protein, szénhidrát és ásványi anyagokat tartalmaz. Ásványi anyagok közül kalciumot, nátriumot, foszfort, káliumot, vasat, magnéziumot, cinket, szelént, rezet és mangánt. Kiváló vitaminfo...
Uborka jótékony hatásai Hamarosan itt az uborka szezon is. Az egyik legkedveltebb zöldség a zöldségfélék között, szeretjük salátákhoz, szendvicsekhez és nem mellesleg kovászosan. Azon kívül, hogy nagyon jó az illata és az íze is, vajon ezek mellett milyen jótékony hatásokkal rendelkezik? Az ubor...
Tökmag: 5 jótékony hatás egyetlen magban A tökmagok természetes gyógyhatása többféle betegségben is elismert. A vérszegénységtől a vese-, szív- és májbántalmakig sok mindenre pozitív hatású.   Habár a tökmagok méretben és alakban is különböznek egymástól a tök típusának függvényében, mégis egyazon h...
Teljes értékű táplálék a szőlő A szőlő teljes értékű tápláléknak számítanak. A húsa, a héja, a magja telis-tele van értékes tápanyagokkal. Az ősz közeledtével érdemes jobban odafigyelni egészségünkre. Szervezetünknek szüksége van vitaminokra, erősítenünk kell immunrendszerünket és erre az egyik ...
Téli szupertáplálék a cékla, a daganatos bete... E csodálatos növény egészségvédő, illetve gyógyító hatása már régóta ismert. A téli hónapokban valahogy mégis hajlamosak vagyunk megfeledkezni róla. Pedig ha ősztől tavaszig napi rendszerességgel fogyasztanánk belőle – főleg nyers formában –, akkor sok kellemetlen betegs...
Télen is menjünk a szabadba Már hosszú napok óta ködös, nyálkás az idő, és ha hinni lehet az előrejelzéseknek, egy ideig még ilyen is marad. Közeledik viszont a karácsony és a szilveszter, és kevés kellemetlenebb évzárás képzelhető el, mint betegen, ágyban fekve tölteni az ünnepeket. Telente am...
Tanyasi tyúkhúslevessel a gyógyulás is könnye... A megfázást a leggyakrabban vírusok okozzák, amelyek ellen az antibiotikumok és az elérhető vírusellenes gyógyszerek hatástalanok. Ám mindenki számos olyan módszert ismer, amelyek népszerűek a megfázás megelőzésére és kezelésére. Amit viszont már nagymamáink is alkalmaztak,...

Facebook hozzászólás